Jsem v důchodu, asi si koupím čagan, vtipkoval Baroš po posledním zápase profesionální kariéry

Závěrečných dvacet ligových minut odehrál v neděli před 19. hodinou fotbalový útočník Baníku Ostrava Milan Baroš. V pondělí se probudil do jiného života, toho pofotbalového. A jako posledního ho do své party vítali spoluhráči z úspěšného mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Ahoy Baryčku, tak jsem slyšel, že se loučíš s kariérou aktivního fotbalisty. Chtěl jsem tě jenom pozdravit a pogratulovat ti. Měl jsi fantastickou kariéru a dokázal jsi neskutečné věci. Bylo super s tebou hrát,“ pogratuloval Barošovi na předtočeném videu držitel Zlatého míče z roku 2003 pro nejlepšího světového fotbalistu Pavel Nedvěd.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Baroš teď stojí před rozhodnutím, čemu se bude věnovat po konci aktivní kariéry. Více v příspěvku Davida Procházky

Sám je viceprezidentem slavného Juventusu Turín a ukázal, že se dá výrazně prosadit i po fotbalové kariéře. Baroš si zatím bere čas na oddych a rozmyšlenou.

„Začíná mi důchod, tak nevím, půjdu si asi koupit čagan. Ne, pojedu za rodinou, máme nějaké plány, ale nic zvláštního. Zkusím najet na normální život, nějak si ho seřadit a uvidím, za jak dlouho mi bude fotbal chybět. Možná se k němu v nějaké roli vrátím,“ připustil druhý nejlepší střelec reprezentační historie.

Normální život bez Baroše si zatím nedovedou představit fanoušci Baníku Ostrava. I trenér Luboš Kozel bude podobnou osobnost těžko hledat, Baník bude jiný.

Barošův poslední zápas: Děkovačka od hvězd i fanoušků, slzy dojetí a málem stylový gól

Číst článek

„Milan Baroš patřil k Baníku po desetiletí. Bohužel teď na hřišti nebude, vždycky když přišel, tak něco přinesl. Čas ale zastavit nejde a já věřím, že se třeba do Baníku vrátí ještě v jiné roli,“ přeje si Kozel.

Úspěšní fotbaloví rentiéři už ví, jak si život užívat. Třeba na fotbalových exhibicích staré gardy Liverpoolu, na golfu a s pivem v ruce. Tak jako Barošovi ve videu přeje bývalý liverpoolský spoluhráč Vladimír Šmicer.

„Doufám, že se ti bude dařit, ale ten fotbalový důchod není vůbec špatný. Tak na tu tvoji kariéru a na tebe jako člověka,“ připil si pomyslně s Barošem jeho bývalý spoluhráč.

Zatím je jisté, že Baroš slíbil pár zápasů odehrát za rodné Vigantice a právě Šmicer s Patrikem Bergerem ho nejspíš zlanaří do týmu bývalých opor Liverpoolu.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme