Petržela se po konci v Plzni vrací do Slovácka. S moravským klubem podepsal dvouletou smlouvu

Bývalý reprezentant a dlouholetý hráč Viktorie Plzeň se po třinácti letech vrací do Slovácka, za které v letech 2003–2006 odehrál tři sezony. S moravským klubem podepsal šestatřicetiletý záložník smlouvu na dva roky.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Petržela (vpravo) slaví s Radimem Řezníkem

Milan Petržela (vpravo) slaví s Radimem Řezníkem | Zdroj: Reuters

„Vracím se do známého prostředí. První ligové krůčky jsem udělal právě tady na Slovácku, jako dvacetiletý mladík. Věřím, že zkušenosti, které jsem za ta léta nasbíral, teď Slovácku pomohou,“ řekl Petržela pro klubový web po podpisu smlouvy.

Petržela z Plzně odešel jako volný hráč. Na západě Čech působil od roku 2008, pouze v sezoně 2012/2013 nastupoval za bundesligový Augsburg. Před příchodem do Plzně nastupoval i za Jablonec a Spartu.

Rychlonohý záložník za svou kariéru v dresu Plzně získal čtyři ligové tituly, jednou zdvihl nad hlavu i domácí pohár.

Na kontě má celkem 362 zápasů v první lize, ve kterých zaznamenal 42 branek. V zápasech Ligy mistrů, Evropské ligy i jejich předkolech odehrál 44 zápasů a gólově se prosadil třikrát. V národním týmu odehrál 19 utkání a na mistrovství Evropy v roce 2012 byl u postupu do čtvrtfinále.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme