Opustí Slavii kapitán? Škoda a Hušbauer mají povolení jednat o zahraničním angažmá

Kapitán fotbalistů pražské Slavie Milan Škoda a klíčový záložník Josef Hušbauer by mohli během zimní pauzy odejít do zahraničí. Obhájce titulu naopak posílí záložník Patrik Hellebrand ze Slovácka. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda.

Milan Škoda. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Slávisté v neděli večer odletí na kondiční soustředění do španělské Marbelly. Na palubě letadla ale budou chybět dvě dlouholeté opory.

Fotbalová Slavia zeštíhluje kádr. Záložník Hromada odešel na hostování do Liberce

Číst článek

„Milan Škoda i Pepa Hušbauer mají nabídky ze zahraničí. Klub oběma hráčům povolil vyjednávat o případném angažmá v cizině, s týmem tak na soustředění neletí,“ uvedl ředitel komunikace Slavie Michal Býček pro klubové stránky.

Třiatřicetiletý Škoda přišel do Slavie na začátku roku 2012 z Bohemians a od té doby nastřílel v „sešívaném“ dresu 77 ligových branek. Postupně se navíc propracoval až do role kapitána. V této sezoně má na kontě pět ligových tref a nedávno oslavil 300. start v nejvyšší soutěži.

Hušbauer by mohl Slavii opustit po čtyřech letech. Stejně jako Škoda získal v Edenu dva mistrovské tituly, dostal se do čtvrtfinále Evropské ligy a v této sezoně si zahrál i Ligu mistrů.

Bývalý záložník konkurenční Sparty patří k nejproduktivnějším hráčům v celé lize. Během 122 zápasů si připsal 22 branek a 33 asistencí. 

Hellebrand nakonec do Edenu

Naopak do Španělska s klubem odcestoval dvacetiletý Hellebrand, jehož přestup do Edenu je na spadnutí.

Slávista Souček má hodnotu deset milionů eur. V české fotbalové lize mu šlape na paty talent Hložek

Číst článek

„Slavia má povolení, aby Patrik Hellebrand odletěl s týmem na soustředění. Formality jeho přestupu budou finálně dotažené v příštím týdnu,“ dodal Býček.

„Z příchodu Patrika máme velkou radost. Je to velice zajímavý kreativní ofenzivní hráč s nestandardním řešením situací, které mají vyspělí hráči v Evropě,“ uvedl trenér Jindřich Trpišovský na adresu záložníka, o něhož měla velký zájem i Sparta. Hellebrand odehrál během podzimu 266 minut a vstřelil svou první ligovou branku.

„Rozhodl velký zájem Slavie. Žádný z klubů na mně nezanechal takový dojem jako trenéři a celkově Slavia. Je to pro mě obrovská motivace a čest. Jsem strašně rád, že se vše stihlo do začátku zimní přípravy,“ uvedl zlínský odchovanec Hellebrand.

Z podzimního kádru naopak nebude v klubu pokračovat Jakub Hora, na kterého Slavia neuplatnila opci po hostování z Teplic.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme