Miroslav Pelta je na svobodě, fotbalového funkcionáře propustili z vazby

Fotbalový funkcionář Miroslav Pelta, který v pondělí oznámil rezignaci na post šéfa FAČR, byl propuštěn z vazby. Informaci, kterou jako první přinesl Deník Sport, Českému rozhlasu potvrdila tisková mluvčí brněnské vazební věznice i Peltův právník.

Tento článek je více než rok starý.

Brno (Aktualizováno: 15:28 7. 6. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

„Dostal jsem z vazební věznice v Brně informaci, že pan Pelta bude dneska propuštěn s tím, abych zajistil jeho odvoz. To je vše, co vám zatím mohu říct," řekl Radiožurnálu Bronislav Šerák, právní zástupce Miroslava Pelty.

„Teď zajišťuji všechny věci, které jsou potřeba. Nevím ani důvody, které vedly pražský městský soud, aby vyhověl žádosti, kterou jsme podávali, ještě mi nebylo doručeno rozhodnutí," dodal právník.

Krátce po třetí hodině opustil Pelta vazební věznici, podle informací České televize odešel zadním vchodem. Následně byl převezen do nemocnice, advokát Šerák ale odmítl prozradit podrobnosti Peltova zdravotního stavu.

„Městský soud dospěl k závěru, že důvody pro uvalení vazby, že by mohl pokračovat ve své trestné činnosti, již pominuly," vysvětlila Radiožurnálu mluvčí soudu Markéty Puci.

Peltu poslal do vazby na počátku května Obvodní soud pro Prahu 1 kvůli obavám, že bude ovlivňovat svědky a opakovat trestnou činnost. Senát pražského městského soudu však dnes v neveřejném zasedání dospěl k závěru, že podmínky pro první z důvodů vůbec nebyly splněny a druhý důvod už pominul.

"Mohu potvrdit, že jsme dostali příkaz k okamžitému propuštění, Obviněného čeká standardní propouštěcí proces, který trvá jednu až dvě hodiny," uvedla mluvčí bezpečnostního sboru Kučerová.

Kriminalisté stíhají Peltu a dva bývalé pracovníky ministerstva školství za zneužití pravomocí úřední osoby, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Obvinění čelí i FAČR jako právnická osoba.

ČTK, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme