Místo vězení pokuta. Lionel Messi zaplatí za daňové úniky čtvrt milionu eur

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi místo trestu vězení na 21 měsíců za daňové úniky zaplatí pokutu čtvrt milionu eur (zhruba 6,57 milionu korun). Rozhodl o tom španělský soud.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský fotbalista Lionel Messi

Argentinský fotbalista Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Pětinásobný nejlepší fotbalista světa byl spolu s otcem Jorgem odsouzen za daňové podvody vloni v červenci. Už tehdy bylo jasné, že lídr Barcelony za mříže nepůjde. Podle španělských zákonů si totiž mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat tresty kratší než dva roky na podmínku na svobodě.

Messi už tehdy také dostal pokutu dva miliony eur (54 milionů korun). S odvoláním proti rozsudku letos v květnu neuspěl, s návrhem na změnu trestu nicméně státní zástupce souhlasil. Soud jej potvrdil a změnil i trest odnětí svobody pro Messiho otce. Ten místo 15 měsíců ve vězení zaplatí pokutu 180 000 eur (4,7 milionu korun).

Messi neodvedl v letech 2007 až 2009 španělským úřadům na daních více než čtyři miliony eur z příjmů z osobnostních práv. Svou vinu opakovaně odmítl. U soudu se bránil tvrzením, že o daňových záležitostech nic nevěděl a věřil otci a právníkům.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme