Zlatý hattrick Realu Madrid. Bílý balet potřetí za sebou vyhrál MS klubů

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve finále mistrovství světa klubů v Abú Zabí Al Ajn 4:1 a turnaj vyhráli potřetí za sebou. Celkově si připsali rekordní čtvrtý triumf. Za obhájce trofeje se postupně trefili Luka Modrič, Marcos Llorente a Sergio Ramos, poslední gól si dali domácí v nastavení sami. Jedinou branku týmu z pořadatelských Spojených arabských emirátů vstřelil v 86. minutě Cukasa Šiotani.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Real Madrid vyhrál potřetí za sebou MS klubů

Real Madrid vyhrál potřetí za sebou MS klubů | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Al Ajn při své premiéře na turnaji přešel přes tři soupeře a vyřazení argentinského River Plate v semifinále bylo velkým překvapením. Domácí celek vstoupil sympaticky i do finále, v němž měl první velkou šanci, ale za již překonaným brankářem Realu Courtoisem na čáře zasáhl kapitán Ramos.

Kapitán Realu pravidelně používá vršovický dloubák. ‚U Ramose mě to překvapuje,‘ říká Panenka

Číst článek

Do vedení tak šel ve 14. minutě z protiakce favorit, když se zpoza vápna trefil Modrič. Po řadě neproměnných šancí zvýšil v 60. minutě halfvolejem po rohu Llorente a v 79. minutě se po stejné standardní situaci prosadil hlavičkou Ramos. Čtyři minuty před koncem po přímém kopu rovněž hlavou přeloboval Courtoise domácí Šiotani, ale poslední slovo měl Real, po jehož brejku si srazil míč do vlastní sítě Nader.

„Bílý balet“ navázal na semifinálovou výhru 3:1 nad Kašimou. Přemožitel Viktorie Plzeň ve skupině Ligy mistrů potvrdil zlepšení od nástupu kouče Solariho, který na konci října nahradil odvoleného Julena Lopeteguiho.

River Plate v utkání o třetí místo porazil Kašimu vysoko 4:0 a i při své druhé účasti skončil na medailové pozici. V roce 2015 argentinský vítěz Poháru osvoboditelů obsadil druhou příčku.

River Plate si v souboji o třetí místo spravil chuť po nepovedeném semifinále. Argentinský celek poslal ve 24. minutě do vedení po rohu Bruno Zuculini první střelou po vynuceném střídání brankářů Kašimy. Favorit pak definitivně rozhodl třemi góly od 73. minuty, dva z nich dal střídající Gonzalo Martínez.

Hráči Kašimy měli v utkání obrovskou smůlu, neboť hned třikrát trefili břevno a jednou zadáci River Plate odvrátili míč z brankové čáry. Japonský tým nenavázal na předloňské druhé místo.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Abú Zabí:
Finále:
Real Madrid - Al Ajn 4:1 (1:0)
Branky: 14. Modrič, 60. Llorente, 79. Ramos, 90.+1 vlastní Nader - 86. Šiotani.

O 3. místo:
River Plate - Kašima 4:0 (1:0)
Branky: 73. a 90.+3 Martínez, 24. Zuculini, 89. Borre z pen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme