Ondrášek vypadl s Dallasem v prvním kole play-off. Rooney se rozloučil se zámořskou soutěží debaklem

Pro Zdeňka Ondráška po vydařeném debutu v české reprezentaci skončila zámořská sezona v MLS. Třicetiletý útočník s Dallasem nestačil v prvním kole play-off na Seattle, na jehož hřišti texaský tým prohrál 3:4 v prodloužení.

Seattle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se poprvé střelecky prosadil v MLS

Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se poprvé střelecky prosadil v MLS | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ondrášek debutoval v národním týmu 11. října a gólem v 85. minutě rozhodl o senzačním vítězství nad Anglií v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Pak si zahrál ještě v přípravě proti Severnímu Irsku. Po návratu do Dallasu se ale střelecky neprosadil.

Možná poprvé jsem viděl tátu se slzami v očích, popisoval po výhře nad Anglií šťastný střelec Ondrášek

Číst článek

Hrdinou Seattlu byl v sobotu Jordan Morris. Americký útočník vstřelil tři ze čtyř gólů domácích včetně vítězného ve 113. minutě prodloužení. V něm už Ondrášek na hřišti nebyl, protože krátce před koncem základní hrací doby byl střídán.

Stejně jako Ondrášek přišel o šanci získat klubovou trofej bývalý kapitán anglické reprezentace Wayne Rooney. S angažmá v DC United se rozloučil zdrcující porážkou 1:5 s Torontem po prodloužení, v němž kanadský klub skóroval dokonce čtyřikrát. Rooney se nyní v rodné Anglii stane hrajícím asistentem v druholigovém klubu Derby County.

Mezi postupujícími do semifinále konferencí MLS naopak nechybějí obhájci titulu z Atlanty po výhře 1:0 nad New Englandem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme