Salah v posledních týdnech září, fanoušci Liverpoolu mu složili písničku. 'Konvertujeme k islámu,' zpívají

„Dejte mu Zlatý míč, musíte mu ho dát!“ křičel v přímém přenosu fotbalového zápasu Liverpoolu s AS Řím jeden z komentátorů BBC. Nejen on byl nadšený z výkonu domácího útočníka Mohameda Salaha v semifinále Ligy mistrů. Egyptský fotbalista, připomeňme, zařídil dvěma góly a dvěma přihrávkami výhru Liverpoolu 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

Video Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohamed Salah si v semifinále Ligy mistrů zahraje za Liverpool proti svým bývalým spoluhráčům z římského AS.

Mohamed Salah si v semifinále Ligy mistrů zahraje za Liverpool proti svým bývalým spoluhráčům z římského AS. | Foto: Nigel French | Zdroj: AP

Liverpoolské křídlo zažívá po přestupu z AS Řím do Liverpoolu skvělé období. Za „Reds“ odehrál v tomto ročníku 48 zápasů a dal v nich 43 gólů. V neděli dostal od hráčské asociace cenu pro nejlepšího hráče sezóny v Premier League.

Přitom z Itálie přišel Salah na současné poměry jen za 34 milionů liber, tedy přibližně za tolik, co AS Řím zaplatil za českého útočníka Patrika Schicka. Moc se toho od něj nečekalo, ale začal střílet góly a rychle se stal miláčkem fanoušků Liverpoolu.

Příznivci Liverpoolu mu říkají egyptský král a vymýšlejí na něj chorály. V jednom z nich dokonce zpívají, že jestli bude dál střílet góly, konvertují k islámu. I někteří experti se jeho výkony nechali unést a už teď mu chtějí dát Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa, který za posledních deset let nezískal nikdo jiný než Lionel Messi nebo Cristiano Ronaldo.

„Je ve skvělé formě, je opravdu fantastický, ale aby byl nejlepší na světě, musí takové výkony předvádět delší dobu. Samozřejmě jsme šťastní, že ho máme,“ řekl po zápase s AS Řím trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

A poklonu vysekla Salahovi i legenda tohoto klubu, Steven Gerrard, podle kterého je egyptský útočník momentálně hráč s nejlepší formou na světě.

Jeho góly oslavovali v noci i fanoušci u velkoplošných obrazovek v Káhiře a určitě už se těší na červen, kdy se Salah spolu s egyptskou reprezentací představí na mistrovství světa v Rusku. Byl to právě on, kdo v rozhodujícím kvalifikačním duelu o postup proměnil v nastaveném čase penaltu a poslal tak svou zemi na světový šampionát.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme