Mohli jsme dostat zvučnější soupeře, ale k Borisovu mám velký respekt, říká kouč Slavie Šilhavý

Fotbalisté Slavie budou mít ve 3. předkole Ligy mistrů soupeře buď z Arménie, nebo Běloruska. Jaroslav Šilhavý v odvetě favorizuje běloruského mistra Bate Borisov.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

V předkole Ligy mistrů se utkáte buď s Bate Borisov, nebo arménským Alaškertem. Je to jedna z lehčích variant?

V tomhle případě nelze říkat, jestli je to nejlepší varianta. Byli tam i soupeři zvučnějších jmen, papírově silnější. Ale Bate Borisov považuji za silného protivníka, byť ještě není v dalším kole a doma remizoval.

Slavii čeká v Lize mistrů Borisov, nebo Jerevan. Plzeň pojede do Rumunska

Číst článek

Může se stát všechno, ale má velký respekt i vzhledem k tomu, že je pravidelný účastník evropských pohárů. Ale souhlasím, že papírově je to jeden z těch vhodnějších soupeřů.

Jak plánujete využít zahraniční posily Halila Altintopa či Dannyho?

Ti budou potřeba vždycky, proti jakémukoli soupeři, ale jsou tu proto, aby nám pomohli v mezinárodních utkáních zvládnout je s větším klidem a rozvahou, abychom se o ně mohli opřít, takže věřím, že se tomu tak stane i v tomhle případě.

Běloruská liga se hraje systémem „jaro – podzim.“ Může to hrát roli, pokud Bate postoupí?

Myslím, že ne. To nehraje žádnou roli, jako vždycky bude rozhodovat momentální forma, která rozhodne, kdo půjde dál.

Jak budete sledovat odvetu mezi oběma soupeři?

Nenecháme si to ujít naživo. Jen se domluvíme, pokud to vyjde, rád je uvidím. Pokud ne, tak minimálně Jirka Chytrý a ještě něco. Budeme sledovat oba týmy, protože nikde není napsáno, že se nestane překvapení a Bate třeba nepostoupí. Takže budou potřeba minimálně dva lidi.

Petr Havlíček, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme