Prvními čtvrtfinalisty MOL Cupu jsou Bohemians, pražský klub vyřadil v osmifinále Jihlavu

Fotbalisté Bohemians 1905 se stali prvními čtvrtfinalisty domácího poháru MOL Cupu. Pražský tým na svém hřišti porazil druholigovou Jihlavu 1:0. Jediný gól vstřelil Roman Květ v 55. minutě z penalty, první pokutový kop „Klokanů“ v úvodním poločase neproměnil Vojtěch Novák.

Praha (Aktualizováno: 20:48 26. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Květ z Bohemians (vzadu vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu, který dal z penalty.

Roman Květ z Bohemians (vzadu vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu, který dal z penalty. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Bohemians měli od začátku v Ďolíčku převahu. Do vedení se mohli dostat už po půl hodině hry, Novák však z pokutového kopu vysoko přestřelil jihlavskou branku.

S druhou domácí penaltou už si Květ po změně stran bezpečně poradil. Favorité na konci mohli přidat pojistku, ale gólman Vysočiny Jágrik zneškodnil velké šance střídajícího Keity i Krcha.

„Klokani“ o těsné vedení nepřišli a částečně si zlepšili náladu po nezdarech v nejvyšší soutěži, kde prohráli ve čtyřech z posledních pěti kol a jsou na desátém místě tabulky.

„Nebylo to podle našich plánů. Splnili jsme povinnost. Měli jsme hodně absencí, vypadli nám někteří kluci kvůli nemoci. Hráči, kteří nastoupili, odvedli standardní výkon,“ řekl pro klubový web Erich Brabec, asistent trenéra Bohemians Luďka Klusáčka.

„Jihlava ukázala, že má mladý a běhavý tým. Měli jsme hodně šancí, ale nakonec se nám povedlo využit jen jednu.“

Ve středu se v dalších osmifinálových zápasech utkají Mladá Boleslav s Plzní, Ostrava s Hradcem Králové a Teplice s pražskou Spartou.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 55. Květ z pen. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Slavíček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme