Slavia se prostřílela do semifinále Mol Cupu. Karvinským náhradníkům nasázela pět gólů

Zatímco Sparta postoupila do semifinále poháru přes penaltový rozstřel, Slavia se mezi čtyři nejlepší týmy Mol Cupu dostala bez problémů. Sešívaní doma ve čtvrtfinále porazili Karvinou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandru Baluta slaví gól do sítě Karviné

Alexandru Baluta slaví gól do sítě Karviné | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Jindřich Trpišovský dal na pohárové čtvrtfinále šanci i hráčům, kteří se během domácí či Evropské ligy v základní sestavě neobjevují, ale s ještě jinou sestavou přijeli do Prahy hosté. Nový trenér Karviné František Straka dal základní jedenáctkou jasně najevo, že s postupem v poháru příliš nepočítá. Útočník Martin Vlachovský dokonce v Edenu debutoval za A-tým.

Penaltové drama v Teplicích. Do semifinále poháru jako první postoupila Sparta

Číst článek

Podle sestavy také zápas vypadal. Mick van Buren mohl poslat Slavii do vedení už po 70 sekundách hry. Karvinští se velmi málo dostávali z vlastní poloviny a když už mohl Dramé rozehrát, namazal hrubkou do sóla Olayinkovi, ale ani ten svou šanci neproměnil.

I hosté ale měli svou šanci, po slovenské spolupráci s Michalem Faškem zakončoval Martin Bukata, necelým šesti tisícovkám divákům zatrnulo, když se míč odrazil od tyče.

Ve 39. minutě už se ale slávističtí hráči i tribuny radovali. Královu střelu na malém vápně Benjamin Ćolić místo odkopu zpracoval pro Michala Frydrycha, který otevřel skóre. Na poločasových 2:0 zvýšil zatočenou ranou do k tyči Alexandru Baluta.

V pohodovém tempu k jasné výhře kráčeli sešívaní i po přestávce. Mick van Buren si v 51. minutě naběhl na Hušbauerův centr a hlavou dal třetí gól. Ještě před uplynutím hodiny hry se prosadil i sám Hušbauer, který poslal do protipohybu gólmana Pastornického přihrávku od Traorého.

Ibrahim Traoré se chtěl do střelecké listiny zapsat také, jenže gólman Karviné ho vychytal. Bohužel pro Slezany odrazil míč pouze k van Burenovi, který pohodlně završil „bůra“. Nizozemský útočník ale pak musel ze hřiště odstoupit.

Zbytek zápasu se odehrál v až nezvyklém klidu, šanci dostal i mladý stoper Tomáš Vlček, ale žádnou výraznější práci neměl. Slavia vyhrála 5:0 a je druhým týmem v semifinále Mol Cupu po Spartě.

O dalších semifinalistech se rozhodne ve středu. Bohemians doma hostí Olomouc, Baník ve Vítkovicích přivítá Liberec.

KONEC ZÁPASU | Sešívaní díky výhře 5:0 nad Karvinou postupují do semifinále @MOL Cup. Dvakrát se prosadil Mick van Buren, další trefy přidali Michal Frydrych, Alex Baluta a Josef Hušbauer. #slakar #molcup

21:10 – 02. 04. 2019

4 63

Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Slavia Praha - MFK Karviná 5:0 (2:0)
Branky: 51. a 68. Van Buren, 39. Frydrych, 43. Baluta, 58. Hušbauer. Rozhodčí: Váňa - Fišer, Vitner. ŽK: Baluta - Dramé, Čolič. Diváci: 5749.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme