Mol Cup: Slovácko triumf neobhájí, končí ve čtvrtfinále. Dál jde Slavia, po penaltách i Sparta

Fotbalisté Slovácka triumf v poháru neobhájí. Ve čtvrtfinále MOL Cupu prohráli doma 1:2 s Bohemians 1905 po brankách Aleše Čermáka a Lukáše Hůlky z prvního poločasu. Za domácí zkorigoval stav v nastavení Stanislav Hofmann. Bohemians se mezi čtyři nejlepší celky českého poháru dostali po čtyřech letech a podruhé v samostatné historii.

Uherské Hradiště (Aktualizováno: 20:24 1. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Václav Drchal z Bohemians, Jan Kalabiška ze Slovácka a Tomáš Břečka ze Slovácka

Zleva Václav Drchal z Bohemians, Jan Kalabiška ze Slovácka a Tomáš Břečka ze Slovácka | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Klokani“ tak ve středu navázali na podzimní výhry v této soutěži nad Ústím, Třincem a Hlučínem, který předtím nečekaně vyřadil mistrovskou Plzeň.

Tým z Uherského Hradiště, jemuž potřetí a naposledy chyběl na lavičce potrestaný trenér Martin Svědík, přešel v předchozích kolech přes Varnsdorf a Mladou Boleslav.

Slavia ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu splnila roli velkého favorita a druholigový Vyškov v Edenu porazila hladce 4:0. Lídr nejvyšší soutěže rozhodl už v úvodních 22 minutách, kdy se trefili Ondřej Lingr, Václav Jurečka a Matěj Jurásek.

Po změně stran podruhé skóroval Jurečka. Pražané si zahrají semifinále poháru po roční odmlce, soupeře poznají při losu 10. března.

Fotbalisté Sparty zvítězili v Liberci na penalty 5:3. Po normální hrací době i prodloužení se hrálo 2:2. Pražané postoupili mezi nejlepší čtyřku popáté za sebou, v minulé sezoně podlehli ve finále Slovácku.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
Branky: 90.+2. Hofmann - 23. Čermák, 41. Hůlka. Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Šimáček - Adámková (video). ŽK: Šašinka, Břečka, Reinberk - Jánoš, Jedlička. Diváci: 4165.

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 2:1 (2:0)
Branky: 19. a 43. Zajíc - 90.+2 Divíšek. Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Matoušek - Petřík (video). ŽK: Hrabina (Brno). Diváci: 952.

Slavia Praha - MFK Vyškov 4:0 (3:0)
Branky: 19. a 62. Jurečka, 12. Lingr, 22. M. Jurásek. Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Kubr - Machálek (video). ŽK: M. Jurásek - Alegue, Dweh. Diváci: 6697.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (2:2, 1:0) po prodl., na pen. 3:5
Branky: 4. Rondič, 90.+2 Rabušic - 76. a 81. Kuchta. Penaltu proměnili: Rabušic, Olatunji, Mészáros - Karabec, Ladislav Krejčí II, Kairinen, Sörensen, Kuchta. Neproměnil: Červ (Liberec). Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Mokrusch - Orel (video). ŽK: Tupta, Preisler, Purzitidis, Varfolomejev - Čvančara, Ladislav Krejčí II, Zelený. Diváci: 3258.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme