Sparta si proti Jablonci zastřílela, dvakrát se trefil Krejčí mladší. V semifinále poháru je i Plzeň

Fotbalisté pražské Sparty postoupili do semifinále domácího poháru MOL Cupu. Obhájce trofeje ve čtvrtfinále doma porazil po obratu Jablonec 4:1, dvěma góly k tomu přispěl Ladislav Krejčí mladší. Ondřej Mihálik rozhodl brankou v 87. minutě o vítězství Plzně 1:0 nad Libercem. Mezi nejlepšími čtyřmi jsou i Teplice, které si poradily 2:1 s Mladou Boleslaví.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí ml. ze Sparty gratulují ke třetímu gólu spoluhráči Ladislavu Krejčímu staršímu

Zleva Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí ml. ze Sparty gratulují ke třetímu gólu spoluhráči Ladislavu Krejčímu staršímu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Sparta v sobotním ligovém duelu rozstřílela doma Teplice 7:2 a stejně aktivně načala i středeční duel. V úvodních šesti minutách se do tří velkých šancí v šestnáctce dostal útočník Hložek, ale pokaždé zamířil mimo branku. Severočeši zahrozili v úvodním dějství pouze v samém závěru, gólman Heča si však s Kratochvílovou střelou poradil.

V Olomouci padal sníh, ale góly ne. Sigma remizovala v dohrávce se Slováckem 0:0

Číst článek

Ihned po změně stran Jablonec udeřil. Slovenský reprezentant Schranz vystihl malou domů stopera Vitíka, obehrál Heču a prostřelil i vracejícího se Čelůstku. Letenští odpověděli za dvě minuty. Kapitán Dočkal přihrál na hranici malého vápna Krejčímu mladšímu, který se po hattricku do sítě Teplic znovu gólově prosadil.

V 68. minutě brankář Hrubý vytáhl Hložkovu ránu na roh, po němž domácí obrátili skóre. Vitíkova hlavička se od břevna odrazila k pohotově zakončujícímu Krejčímu mladšímu.

V 81. minutě Sparta přidala třetí zásah. Dočkal našel za obranou Jablonce Krejčího staršího, který se nemýlil. O tři minuty později na něj navázal další střídající hráč Karlsson povedenou střelou ve vápně na vzdálenější tyč.

Pražané pod trenérem Pavlem Vrbou neprohráli ani osmý soutěžní zápas a připsali si sedmé vítězství. Jablonec podruhé za sebou skončil v domácím poháru ve čtvrtfinále.

Oba týmy se znovu utkají za týden v ligové dohrávce na hřišti Severočechů. Mezitím o víkendu Spartu čeká derby na Slavii, zatímco Jablonec doma přivítá Zlín.

V Plzni rozhodl Mihálik

Jedinou velkou šanci opatrného prvního poločasu si ve 30. minutě vytvořila Plzeň. Beauguel nacentroval do pokutového území a Ba Louovu hlavičku zlikvidoval brankář Filip Nguyen.

Plzeň vyhrála počtvrté za sebou, Budějovice porazila 2:1. Slavia hrála se Zbrojovkou bez gólů

Číst článek

Druhá půle dlouho pokračovala v podobném duchu jako ta úvodní. Domácí sice měli optickou převahu, ale Severočeši bezchybně bránili a nepouštěli soupeře ani do náznaků šancí. V 65. minutě Liberečtí zakončili ojedinělý brejk nepřesným pokusem střídajícího Mary.

Když už se bojovný duel blížil k bezbrankovému výsledku a prodloužení, Plzeňští z nenápadné akce udeřili. Dlouhý výkop brankáře Hrušky prodloužil Beauguel hlavou, vybíhající Nguyen promáchnul a Mihálik míč snadno dostal do sítě. Domácí hráč se dočkal prvního gólu v sezoně.

Západočeši tak Slovanu částečně oplatili dvě porážky v této prvoligové sezoně a vyhráli šestý soutěžní zápas po sobě. Do semifinále poháru prošli podruhé za sebou.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branky: 14. a 65. z pen. Moulis - 52. Takács z pen. Rozhodčí: Lerch – Hájek, Matoušek. ŽK: Řezník, Dancák (oba Boleslav). Bez diváků.

Sparta Praha - Jablonec 4:1 (0:0)
Branky: 49. a 69. Ladislav Krejčí II, 81. Ladislav Krejčí I, 84. Karlsson - 47. Schranz. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Pleštil, Podaný (oba Jablonec). Bez diváků.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 87. Mihálik. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Flimmel. ŽK: Brabec, Ba Loua - Cancola, Pešek, J. Šulc, Mikula, Hoftych (trenér). Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme