Jablonec v Mol Cupu otočil nepříznivé skóre a po výhře 2:1 nad Pardubicemi je v osmifinále

Fotbalisté Jablonce ve třetím kole MOL Cupu zvítězili v Pardubicích 2:1 a postoupili do osmifinále domácí pohárové soutěže. Finalista minulého ročníku na hřišti druholigového soupeře prohrál úvodní poločas, po změně stran však otočili stav Vojtěch Kubista s Tomášem Holešem.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost jabloneckých fotbalistů.

Radost jabloneckých fotbalistů. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Pardubicím vyšel vstup do utkání a v sedmé minutě Petráň skóroval hlavou po Čelůstkově centru. Jablonečtí se tlačili za vyrovnáním, ale domácí obrana odolávala. Velkou příležitost neproměnil Sobol, jehož ránu zneškodnil pardubický brankář Šmíd. Jeho protějšek Hanuš zase v nastavení první půle vychytal Petráně.

Začátek druhého dějství naopak vyšel Severočechům a v 55. minutě vyrovnal přesnou střelou Kubista. Jeho spoluhráč Chramosta pak sice neproměnil samostatný únik, ale v 66. minutě už uspěl střídající Holeš ranou po odraženém míči. Jablonecký tým těsné vedení udržel a zkompletoval složení osmifinále MOL Cupu.

FK Pardubice - FK Jablonec 1:2 (1:0)
Branky: 7. Petráň - 55. Kubista, 66. Holeš. Rozhodčí: Matějček - Caletka, Lakomý.
Sestava Jablonce: Hanuš - Jankovič (46. Holeš), Hovorka, Břečka, Hanousek - Hübschman - Pleštil (78. Peřina), Breda (46. Kratochvíl), Kubista, Sobol - Chramosta. Trenér: Rada.

Přehled účastníků osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:
MFK Chrudim (II.), Baník Ostrava, Fastav Zlín, 1. FK Příbram, 1. FC Slovácko, FK Teplice, Sigma Olomouc, Slovan Liberec, Slavia Praha, Sparta Praha, Bohemians Praha 1905, MFK Karviná, Viktoria Plzeň, SFC Opava, Dukla Praha, FK Jablonec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme