Překvapení v Mol Cupu. Karviná vyřadila Jablonec, Baník zvítězil v Plzni

Osmizápasová série fotbalistů Jablonce bez porážky skončila. Severočeši prohráli v Karviné a prvním čtvrtfinalistou Mol Cupu se stal MFK po výhře 1:0. Plzeň prohrála doma po sedmi měsících, postup si ze Štruncových sadů po dramatické koncovce veze Baník.

Tento článek je více než rok starý.

Karviná (Aktualizováno: 19:59 31. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baník přetlačil Plzeň na jejím hřišti

Baník přetlačil Plzeň na jejím hřišti | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Jablonec se v lize drží v elitní šestce a v posledních osmi zápasech neprohrál, jen remizoval s Libercem a v Evropské lize, zato Karviná je v lize až čtrnáctá, přesto MFK na domácím hřišti vyhrál 1:0 jako první postupuje do čtvrtfinále Mol Cupu.

Slavii čeká v osmifinále Mol Cupu Chrudim, Plzeň vyzve Baník a Sparta jede do Opavy

Číst článek

Ani jeden tým do osmifinálového zápasu nenastoupil v nejsilnější sestavě. Aktivnější byli hosté z Jablonce, ale na velkou šanci se muselo čekat téměř celý první poločas, pak ale po centru z levé strany hosté nedokázali využít zmatků v karvinské obraně.

Po přestávce ale tlakem začala Karviná a velmi rychle ho využila. Po rohovém kopu dostal hodně prostoru stoper Jan Krivák a poslal domácí do vedení.

Jablonec měl šance na vyrovnání, tu největší Davis Ikaunieks, který běžel sám na brankáře Pastornického, ale nedokázal ho překonat. Karvinští vydrželi i čtyřminutové nastavení a jako první postoupili do čtvrtfinále letošního Mol Cupu po výhře 1:0.

Viktoria doma prohrála po 7 měsících

Ani Plzeň nenastoupila v sestavě, ve které hraje Ligu mistrů, i tak byla proti Baníku favoritem. V prvním poločase sice viktoriáni vyprodukovali jedinou střelu na branku, přesto vedli. Ve 34. minutě předložil Ekpai míč Tomáši Chorému, který už si v zakončení věděl rady.

Viktoria držela vedení až do 70. minuty, pak ale Štruncovy sady zažily velký ostravský obrat. Střídající útočník Jakub Šašinka si naběhl na centr Granečného a vyrovnal.

Ještě hůř bylo pro Plzeň v 80. minutě. Milan Petržela ve vlastním vápně nesmyslně fauloval Šašinku, který se od branky vzdaloval a rozhodčí Zelinka odpískal penaltu. Jiří Fleišman ji suverénně proměnil a Baník vedl.

Tři obrovské šance na vyrovnání měl plzeňský Ekpai, ale nevyužil ani jednu. Domácí fanoušci už se smiřovali s vyřazením, jenže pokutovým kopům nebyl konec. Na hraně páté minuty tříminutového nastavení na druhé straně fauloval Procházka Pernicu a následovala další penalta, navíc s červenou kartou pro ostravského stopera.

Roman Procházka, záložník Plzně, poslal zápas do prodloužení, Baník ho navíc odehrál v deseti. Na další pokutové kopy už ale nedošlo. Obrovské šance Viktorie nevyužil Zeman a ve 121. minutě nenápadně z 30 metrů napřáhl Jiří Fleišman. Jeho střela k překvapení všech propadla pod rukama gólmana Kozáčika do brány.

Baník v Plzni vydřel postup přes Viktorii Plzeň do čtvrtfinále Mol Cupu, navíc si výrazně zvýšil sebevědomí před víkendem, kdy Plzeň v rámci Fortuna ligy přivítá na vlastním stadionu.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
MFK Karviná - FK Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 48. Krivák. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Horák. ŽK: Dramé, Janečka - Považanec, Sobol. Diváci: 1550.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:3 po prodloužení (2:2, 1:0)
Branky: 34. Chorý, 90.+6 R. Procházka z pen. - 80. z pen. a 111. Fleišman, 73. J. Šašinka. Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Hock. ŽK: Bucha, Chorý, Ekpai, Zeman - V. Procházka, Mešaninov. ČK: 90.+5 V. Procházka. Diváci: 3503.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme