Los osmifinále MOL Cupu: ligový lídr Plzeň zavítá do Mladé Boleslavi, Slavia hostí Zlín

Obhájci trofeje, fotbalisté pražské Slavie v osmifinále domácího poháru MOL Cupu přivítají Zlín. Finalista uplynulého ročníku a aktuální lídr ligové tabulky Plzeň se představí v Mladé Boleslavi a další ze spolufavoritů Sparta nastoupí v Teplicích. Rozhodl o tom čtvrteční los v sídle FAČR na pražském Strahově. Úředním hracím termínem je středa 27. října.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně se radují z gólu

Fotbalisté Plzně se radují z gólu | Zdroj: Profimedia

Slavia se se Zlínem naposledy utkala v úvodním kole této ligové sezony a zvítězila těsně 1:0. Úřadující mistr vyhrál posledních pět vzájemných duelů, v minulém pohárovém souboji v dubnu 2017 ale Ševcům podlehl v semifinále doma 0:1. Zlínští následně MOL Cup vyhráli.

‚Je hezké být v takové společnosti.‘ Schick nastřílel za reprezentaci 17 gólů a blíží se k legendám

Číst článek

Také Plzeň s Mladou Boleslaví na sebe narazily na úvod ligové sezony a Viktoria doma zvítězila 2:1. Na hřišti středočeského soupeře ale třikrát po sobě nevyhrála. Vloni ve čtvrtfinále poháru Plzeň doma Mladou Boleslav porazila v přestřelce 4:2.

Sparta v posledním vzájemném duelu na jaře rozdrtila Teplice doma 7:2. V poháru se oba soupeři naposledy utkali předloni v dubnu ve čtvrtfinále a Letenští na Stínadlech zvítězili až po penaltovém rozstřelu. Sparta na Teplice po pohárovém zápase narazí i na začátku listopadu v lize.

Stejně na tom budou i další dvě dvojice. Slovácko s Karvinou a Ostrava s ligovým nováčkem Hradcem Králové si pohárový souboj rovněž zopakují ve 14. kole nejvyšší soutěže, pouze si prohodí pořadatelství.

Ve hře v tomto ročníku zůstává 14 z 16 prvoligových mužstev, z týmů z nejvyšší soutěže dosud vypadly Liberec a Pardubice. Přemožitel Východočechů ze 3. kola Jihlava nastoupí na hřišti Bohemians Praha 1905, druhému druholigovému celku v osudí Varnsdorfu přisoudil los osmifinále severočeský souboj v Jablonci.

Osmifinále je posledním kolem, které se bude hrát na podzim, čtvrtfinále se uskuteční v březnu. Tři z posledních čtyř ročníků MOL Cupu ovládl úřadující ligový mistr Slavia, v sezoně 2019/20 zvítězila Sparta.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu (oficiální hrací termín středa 27. října):
Mladá Boleslav - Plzeň, Jablonec - Varnsdorf, Teplice - Sparta Praha, Slovácko - Karviná, Ostrava - Hradec Králové, České Budějovice - Olomouc, Bohemians Praha 1905 - Jihlava, Slavia Praha - Zlín.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme