Kapitán Lingr dovedl v MOL Cupu Slavii k výhře 2:0 nad Karvinou. Postoupilo i Slovácko

Fotbalisté Slavie a Slovácka postoupili do čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu. Pražané v osmifinále vyhráli na stadionu druholigové Karviné 2:0. Gól a asistenci si připsal odchovanec Slezanů Ondřej Lingr. Obhájci trofeje v Uherském Hradišti porazili Mladou Boleslav 1:0 brankou Jana Kalabišky.

Tento článek je více než rok starý.

Karviná/Uherské Hradiště (Aktualizováno: 20:40 18. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastián Boháč se snaží zablokovat průnik Matěje Juráska

Sebastián Boháč se snaží zablokovat průnik Matěje Juráska | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Slávisté od začátku dominovali. David Jurásek vypálil nepřesně, karvinskou branku minul i Matěj Jurásek hlavou. V 18. minutě se hosté dočkali. Míč z rohového kopu Ondřej Lingr prodloužil na Petera Olayinku a nigerijský útočník otevřel skóre.

Zbrojovka i v deseti vyřadila po prodloužení Teplice z Mol Cupu. Zlín překvapivě nestačil na Vyškov

Číst článek

Ve 31. minutě po Hromadově přihrávce zvýšil Lingr. Karvinský odchovanec, který Slavii vedl poprvé jako kapitán, se místo gólové oslavy omluvil gestem domácím fanouškům.

Po změně stran měli Slezané několik náznaků, ale žádnou vyloženou šanci. Favorizovaní hosté další branky nepřidali, protože Olayinka, Lingr ani Masopust nepřekonali gólmana Jiřího Ciupu. Slávisté neprohráli v devátém soutěžním utkání po sobě, z toho poosmé zvítězili.

„Gól a asistence se cení, po gólu jsem se omluvil, jak se to dělá doma. Pak jsem měl ještě jednu šanci, tu mi Cupiš (Ciupa) vychytal, tak jsem ho aspoň nechal vyniknout,“ řekl Lingr v rozhovoru pro ČT sport.

„Pro nás to dopadlo dobře, je strašně důležité, že jsme postoupili do čtvrtfinále. Návrat do Karviné byl skvělý, moc jsem si to užil a budu na to vzpomínat hodně dlouho,“ doplnil čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník.

Slovácko proti Boleslavi

Slovácko bylo od začátku aktivnější. V závěru prvního poločasu ještě Marek Havlík trefil tyč, ale v 55. minutě už skóroval Jan Kalabiška po rohovém kopu. Pětatřicetiletý krajní bek či záložník se trefil proti bývalému týmu.

‚Bylo to jako nepovedené manželství.‘ Stramaccioni po letech vzpomíná na Spartu a uznává chyby

Číst článek

Domácí brankář Filip Nguyen poté vyrazil střelu Ondřeje Karafiáta, jenž v 88. minutě dostal červenou kartu za tvrdý faul na Michala Tomiče. Slovácko neprohrálo s Mladou Boleslaví ve čtvrtém soutěžním duelu po sobě.

„Jsme rádi, že jsme se s podzimem rozloučili výhrou a postupem. Z naší strany byla mnohem kvalitnější druhá půle, dali jsme gól ze standardky a výhru si pak pohlídali,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík, který v minulosti vedl Boleslav.

„Slovácko postoupilo zaslouženě, o ten gól bylo lepší, kromě vyřazení mě mrzí i zbytečné vyloučení Karafiáta,“ dodal hostující kouč Pavel Hoftych.

Už ve čtvrtek v MOL Cupu postoupily druholigový Vyškov a Zbrojovka Brno. V sobotním šlágru osmifinále se utkají Ostrava s pražskou Spartou, ve stejný den České Budějovice změří síly s Hradcem Králové a Bohemians 1905 přivítají třetiligový Hlučín.

Dosavadní výsledky osmifinále MOL Cupu

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 55. Kalabiška. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Mokrusch. ČK: 88. Karafiát (M. Boleslav).

MFK Karviná - Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky: 18. Olayinka, 31. Lingr. Rozhodčí: Černý - Hájek, Kubr.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 2:3 po prodl. (2:2, 1:1)
Branky: 9. Hybš, 80. Hyčka - 90.+4 z pen. a 106. Řezníček, 1. Přichystal. Rozhodčí: Křepský - Nádvorník, Antoníček. ČK: 83. Endl (Brno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme