Sparta začne pohárovou obhajobu proti Blansku. Slavii vyzve Dukla, derby čeká i Baník s Třincem

Obhájci trofeje fotbalisté Sparty vstoupí ve 3. kole do domácího poháru MOL Cupu zápasem s druholigovým nováčkem Blanskem. Ligový mistr Slavia rovněž doma přivítá v malém pražském derby druholigovou Duklu, Plzeň nastoupí v třetiligových Přepeřích, Baník Ostrava vyzve Třinec. Rozhodl o tom čtvrteční los v pražském sídle Fotbalové asociace ČR, která soutěž řídí. Úředním hracím termínem je příští středa, náhradním pak 7. říjen.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítěze Mol cupu

Trofej pro vítěze Mol cupu | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Ve 3. kole vstoupí do soutěže i pět českých zástupců v evropských pohárech – vedle Sparty, Slavie a Plzně jsou jimi Jablonec a Liberec. Poslední jmenovaný coby finalista minulého ročníku MOL Cupu začne zápasem na půdě druholigového Žižkova.

Sport v Česku čeká od čtvrtka omezení, na venkovních akcí bude moci podle Prymuly být 2000 diváků

Číst článek

Ve hře bude ve 3. kole 16 z 18 účastníků první ligy. Už v úvodním kole vypadl nováček nejvyšší soutěže z Pardubic, který senzačně prohrál na penalty v divizním Kolíně. V 2. kole pak Zlín překvapivě podlehl na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí 0:1.

Domácí pohár je výrazně poznamenaný koronavirovou krizí. Řada klubů z nižších soutěží v úvodních dvou kolech raději odstoupila kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z první a druhé ligy test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva. Ve 2. kole bylo kontumováno 18 z 27 utkání.

Už teď je jasné, že v úředním termínu nebude hrát Slavia, kterou příští středu čeká odveta 4. předkola Ligy mistrů na hřišti dánského Midtjyllandu. Příští týden pak mohou být v pohárech ve hře také Plzeň a Liberec, pokud dnes postoupí do 4. předkola Evropské ligy.

Los 3. kola českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 30. září):
Chlumec nad Cidlinou - Teplice, Karlovy Vary - Opava, Ústí nad Orlicí - České Budějovice, Domažlice - Olomouc, Přepeře - Plzeň, Slovácko - Prostějov, Sparta Praha - Blansko, Brno - Jihlava, Žižkov - Liberec, Karviná - Vlašim, Třinec - Ostrava, Líšeň - Jablonec, Slavia Praha - Dukla Praha, Chrudim - Mladá Boleslav, Táborsko - Bohemians Praha 1905, Hradec Králové - Příbram.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme