Slavia vstoupí do poháru pražským derby s Duklou, proti Spartě může v Domažlicích nastoupit Limberský

Fotbalisté Slavie vstoupí do domácího poháru pražským derby na půdě druholigové Dukly. Obhájce trofeje Slovácko ve 3. kole MOL Cupu přivítá Varnsdorf, finalista uplynulého ročníku Sparta se představí v Domažlicích a lídr prvoligové tabulky Plzeň v Hlučíně. Rozhodl o tom los v sídle FAČR na Strahově.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moses Usor slaví gól

Moses Usor slaví gól | Zdroj: Profimedia

Ve 3. kole zasáhne do MOL Cupu zbylá pětice prvoligových klubů. Plzeň, pražské kluby Slavia se Spartou a Slovácko coby účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů a Mladá Boleslav jako vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění z minulé sezony.

Nabídka Sparty byla nejlepší, chci hrát pravidelně, říká brankář Kovář. Uspět v Anglii je stále jeho cílem

Číst článek

Nejatraktivnějším zápasem bude souboj aktuálně druhého týmu nejvyšší soutěže Slavie s jedenáctým celkem druhé ligy Duklou. Oba pražské kluby se naposledy utkaly ve 3. kole domácího poháru vloni v lednu a vršovický favorit v Edenu zvítězil hladce 4:1.

Dalším dvěma z hlavních favoritů MOL Cupu přisoudil los třetiligové soupeře. Finalista z minulého ročníku Sparta zavítá do Domažlic, za které hraje bývalý reprezentant David Limberský, a lídr nejvyšší soutěže Plzeň zavítá do Hlučína. Viktoria na stejného protivníka narazí potřetí za posledních šest let.

Na obhájce trofeje Slovácko čeká aktuálně čtvrtý celek druhé ligy Varnsdorf. Doma se z prvoligových klubů představí ještě Jablonec, České Budějovice, Mladá Boleslav, Zlín a Bohemians 1905.

Naopak venku vedle Slavie, Plzně a Sparty nastoupí také Olomouc, Liberec, Hradec Králové, Teplice, Brno a Ostrava. Baník se představí v třetiligových Velvarech, které v 2. kole nečekaně vyřadily Pardubice. Východočeši opustili soutěž jako zatím jediný tým z nejvyšší soutěže.

Úředním hracím termínem 3. kola je středa 19. října.

Los 3. kola MOL Cupu

Velvary - Ostrava, Hlučín - Plzeň, Soběslav - Karviná, Domažlice - Sparta Praha, Zápy - Olomouc, Frýdek-Místek - Liberec, Chlumec nad Cidlinou - Hradec Králové, Jablonec - Vyškov, Dukla Praha - Slavia Praha, České Budějovice - Vlašim, Mladá Boleslav - Prostějov, Zlín - Jihlava, Bohemians Praha 1905 - Třinec, Příbram - Teplice, Slovácko - Varnsdorf, Táborsko - Brno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme