V Polné zažili nejvyšší návštěvu na fotbale. I přes prohru se domácí dočkali velkého aplausu

Téměř tři a půl tisíce fanoušků vyrazilo na fotbalový stadion v Polné na Jihlavsku. Tamní Slavoj vyzval ve třetím kole domácího poháru pražskou Spartu, a i když nakonec velkému favoritovi podlehl 1:4, odcházeli hráči divizního celku ze hřiště za hlasitého potlesku.

Tento článek je více než rok starý.

Polná (Jihlavsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Polné po vstřeleném gólu Davida Čížka

Radost fotbalistů Polné po vstřeleném gólu Davida Čížka | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Největší radost prožili fanoušci Polné v 77. minutě utkání. Obránce David Čížek totiž po závaru ve vápně Sparty vstřelil gól a v tu chvíli snížil na 1:2.

Přehrát

00:00 / 00:00

Outsider ze čtvrté nejvyšší soutěže dlouho trápil fotbalisty pražské Sparty. Na stadionu v Polné na Jihlavsku viděly zápas domácího poháru tisíce fanoušků

„Kopali jsme standardní situaci. Byl tam odražený míč přímo ke mně a levačkou jsem to poslal do prázdné brány,“ popisoval pro Radiožurnál domácí hrdina Čížek.

Nadšeně hrající divizní tým byl najednou blízko k vyrovnání. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný na dotaz, jestli po vstřelené brance Polné trochu znervózněl, odpověděl, že nervozitu nepocítil. 

„Přiznám se, že ne. Mám natolik zkušeností, že vím, že takovýto soupeř začne hrát vabank a bez zábran. Věděl jsem ale, že musíme postoupit,“ věřil svému týmu sparťanský kouč.

Zázrak v Polné se nekonal. Sparta vyhrála na půdě divizního soupeře 4:1

Číst článek

Polná se hnala za senzačním vyrovnáním, letenské ale uklidnil třetí gól, který dal Josef Šural.

„Domácí podali velmi dobrý bojovný výkon a hráli na hranici svých možností. Jsem rád, že jsme tady hráli, když přišlo tolik lidí. Jsem rád za postup,“ těšilo Šurala.

Na tribuny dorazilo 3450 diváků. Každý z Polné a okolí chtěl zápas vidět a našlo se nemálo těch, kteří by nejraději vzali minimálně roli trenéra. Domácí nakonec prohráli se Spartou 1:4, z trávníku ale vyprovázel divizní jedenáctku velký aplaus.

Komu čest, tomu čest! Nikde žádné fronty, slušní fanoušci, pěkný fotbal, občerstvení, fajn pořadatelé, policie. 3450 diváků = pohárový duel @MOL Cup, ve kterém Polná podlehla @AC Sparta Praha 1:4. Díky za pěkný zážitek! ❤️

19:13 – 02. 10. 2018

2 21

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme