MOL Cup: Plzeň v osmifinále končí, podlehla Mladé Boleslavi. Dál jde i Hradec a pražská Sparta

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili přes Plzeň do čtvrtfinále MOL Cupu. Prvoligového lídra porazili doma 2:0 díky gólům Ewertona a Davida Juráska. Mezi nejlepší osmičku se dostal i nováček nejvyšší soutěže Hradec Králové po nečekaném vítězství 2:1 na hřišti Baníku Ostrava. Postup si po výhře 2:0 na hřišti Teplic zajistila i pražská Sparta.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 19:33 27. 10. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu. | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Během opatrnější úvodní půle se dostal ke dvěma hlavičkám domácí Skalák, který nejprve nevyzrál na gólmana Staňka a poté minul plzeňskou branku.

Prvními čtvrtfinalisty MOL Cupu jsou Bohemians, pražský klub vyřadil v osmifinále Jihlavu

Číst článek

Také po změně stran byli nebezpečnější Středočeši a v 55. minutě převahu poprvé vyjádřili gólově. Po Hybšově chybě Fila posunul míč na Ewertona a ten otevřel skóre přízemní střelou.

Hned za čtyři minuty zvýšil Jurásek výstavní ranou do horního rohu po Skalákově centru.

Domácí si zkomplikovali situaci čtvrt hodiny před koncem, kdy byl devětatřicetiletý Matějovský vyloučen po druhé žluté kartě.

Plzeňští fotbalisté ale přesilovku nevyužili, zaváhali po sérii sedmi soutěžních výher a nedokázali se vítězně naladit na nedělní ligový šlágr na hřišti mistrovské Slavie.

Hradec překvapil Ostravu

Královéhradecký tým ve Vítkovicích poslal do vedení ve 29. minutě Harazim. Další přesnou ranou v 51. minutě odpověděl Buchta, ale hostům už za 10 minut vrátil náskok Prekop.

Ostravští navzdory závěrečnému tlaku a šancím podruhé vyrovnat nedokázali. „Votroci“ navázali na dobré výsledky a výkony v lize, kde jsou na šestém místě.

Dál jde i Sparta

Sparta zvítězila 2:0 v Teplicích. V dresu favorita už v úvodním poločase skórovali Švéd David Moberg Karlsson z penalty a kapitán Bořek Dočkal, v 18. minutě dostal červenou kartu domácí Josef Švanda.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 55. Ewerton, 59. Jurásek. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Váňa. ČK: 77. Matějovský (M. Boleslav).

Baník Ostrava - FC Hradec Králové 1:2 (0:1)
Branky: 51. Buchta - 29. Harazim, 61. Prekop. Rozhodčí: Machálek - Horák, Lakomý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme