Bývalý fotbalista Henry končí po třech měsících jako trenér Monaka. Nahradí ho Jardim

Fotbalové Monako odvolalo bývalého francouzského reprezentanta Thierryho Henryho z pozice trenéra. Na jeho místo se vrací Leonardo Jardim, který klub vedl do loňského října. Klub to oznámil na svém Twitteru.

Monako (Aktualizováno: 22:41 25. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér Monaka Thierry Henry

Bývalý trenér Monaka Thierry Henry | Foto: Eric Gaillard | Zdroj: Reuters

Mistr světa z roku 1998 se knížecího klubu ujal v říjnu minulého roku. Šlo o jeho první angažmá v pozici hlavního trenéra. Předtím plnil roli asistenta u reprezentace Belgie.

Bývalý elitní útočník londýnského Arsenalu tak strávil na lavičce Monaka pouhých 104 dní. S klubem měl přitom smlouvu až do roku 2021. Nepovedlo se mu ale pozvednout hru a s týmem se pohyboval na sestupových příčkách ligové tabulky.

Monako přitom celou soutěž v roce 2017 vyhrálo a v uplynulé sezoně obsadilo druhé místo za Paris Saint-Germain.

Po prohře 1:3 s Métami došla vedení trpělivost a Henryho suspendovalo. Nyní vedení potvrdilo i jeho odvolání z funkce.

„Thierry Henry je legendou fotbalu, ale nepříznivé okolnosti a především zranění hráčů mu nedovolily rychle a účinně dostat tým z krize. Přesto bych rád Thierrymu poděkoval za to, že se v těžké době s touto výzvou vypořádal,“ uvedl v prohlášení viceprezident klubu Vadim Vasiljev

Na jeho místo klub angažoval Portugalce Leonarda Jardima. Ten se do Monaka vrací poté, co byl v říjnu 2018 propuštěn. Za jeho prvního působení ale tým získal ligový titul a zahrál si také čtvrtfinále Ligy mistrů.

Podle klubového vyjádření podepsal Jardim smlouvu na dva a půl roku. „Leonardo Jardim pomohl Monaku zažít jednu z nejkrásnějších kapitol v historii klubu. Nyní si uvědomujeme, že příběh Leonarda Jardima s klubem nekončil tak, jak by měl. Měli bychom dát Leonardovi šanci pokračovat v práci,“ stojí v prohlášení klubu.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme