Potlesk pro Hoftycha, pískot pro Mosqueru. Kolumbijský záložník zažil hořký návrat do Ďolíčku

Když ředitel Bohemians Darek Jakubowicz sdílel před rokem virtuální konverzaci mezi ním a Jhonem Mosquerou na sociálních sítích, naštvalo to spoustu fanoušků vršovického klubu. Kolumbijský záložník se doslova minuty před zápasem, do kterého byl nominovaný, rozhodl pražský mančaft opustit a místo toho zamířil pod Ještěd. Za takové chování si u příznivců Bohemians vysloužil spoustu hanlivých urážek.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jhon Mosquera

Jhon Mosquera | Zdroj: Profimedia

V prvním vzájemném zápase aktuálního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže se John Mosquera jednou prosadil a za své činy se posléze pokusil omluvit. Napodobením klokana branku oslabil a s rukou na srdci do kamery poprosil fanoušky Bohemians o odpuštění. Takové gesto však mnozí příznivci fotbalistů hrajících u Botiče nepochopili, za Kolumbijce se tehdy v zábavném televizním pořadu Tiki Taka postavil například vítěz Ligy Mistrů Vladimír Šmicer. „Myslím si, že to měl v Bohemce rád, odcházel za lepším, ale nerad. Myslím, že to byla omluva.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Jhon Mosquera zažil pikantní návrat do Ďolíčku

I ve druhém vzájemném utkání nastoupil Jhon Mosquera v základní sestavě a možná jako jediný v Ďolíčku litoval, že do ochozů byli po dlouhé době puštěni také diváci. Už při vyslovení jména místním hlasatelem na kolumbijského záložníka a čerstvého jedenatřicátníka hlasitě bučeli a při jakémkoliv kontaktu Mosquery s míčem jenom přidávali na decibelech.

Guľa skončil na lavičce Plzně, slovenský trenér klub opouští po remíze se sestupem ohroženou Příbramí

Číst článek

I proto se nejspíše trenér Severočechů Pavel Hoftych rozhodnul svého svěřence předčasně vystřídat. Na tiskové konferenci po utkání ale zůstal klidný a k hanlivým urážkám se moc nevyjadřoval. „Měl dneska narozeniny, to je jedna věc. Zadruhé, měl obrovskou motivaci, protože minule proti Spartě nehrál. Měl tam v prvním poločase několik dobrých věcí, bohužel jsme nedokázali některé naše šance proměnit. Byl to zápas o prvním gólu, nebyl to zápas o Jhonu Mosquerovi,“ vracel se k utkání v Ďolíčku Pavel Hoftych, kterému naopak vršovičtí fanoušci tleskali a děkovali za tři roky strávené v roli hlavního trenéra Bohemians.

Mosquerův Liberec v zápase s Bohemians v druhém poločase několikrát propadl v obraně a nakonec odjel z prohrou 0:3. Severočeši tak zůstávají na šestém místě za pozicemi zajišťujícími postup do evropských pohárů.

Mikuláš Jáša, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme