Možná zlý začátek a dobrý konec, říká po prohře s Apoelem nová posila Slavie Miroslav Stoch

Ještě den před zápasem nevěděl, jestli bude moct vůbec hrát. Nakonec slovenský fotbalista Miroslav Stoch nastoupil při své premiéře za Slavii dokonce v základní sestavě. Debut si ale jistě vysnil jiný. Sešívaní prohráli v Nikósii 0:2 a postup do Ligy mistrů se jim hodně vzdálil.

Nikósie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie po prohře s Apoelem Nikósie

Fotbalisté Slavie po prohře s Apoelem Nikósie | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě, ten výsledek momentálně není dobrý,“ uvědomuje si čerstvá posila sešívaných Miroslav Stoch.

O lepší se pokoušel také on. Teprve v pátek přiletěl do Prahy a s novými spoluhráči stihl jen tři tréninky. Proti Apoelu dostal velmi složitý úkol, nahradit od první minuty zraněnou hvězdu Dannyho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejenom nová posila Slavie Miroslav Stoch o zápase proti Apoelu Nikosie

„Já jsem s tím počítal, že jednoznačně začnu na lavičce, ale Danny nemohl, tak mi trenér řekl, že jdu od začátku,“ popisuje pro Radiožurnál Stoch.

Zkušeností z mezinárodních zápasů má za sebou slovenský fotbalista víc než dost. Je totiž bývalým hráčem londýnské Chelsea nebo Fenerbahce Istanbul. Se slovenskou reprezentací se účastnil i mistrovství světa v Jihoafrické republice a EURA ve Francii.

Slavii se vzdálila Liga mistrů. Po hrůzném úvodu prohrála v Nikósii 0:2

Číst článek

„Ze začátku se nemohl dostat na míč. Chodil si pro balón. Nedostával to tam do nohy. Neustále se zlepšoval a prokazoval dobré vedení míče. Ještě zakončení tam trochy chybělo. Nedostal se k té své střele, ale myslím, že nezklamal,“ zhodnotil slávistický debut trenér Jaroslav Šilhavý.

Ten kromě Dannyho postrádal i další velkou oporu, stopera Deliho.

„Určitě Danny je kvalitní hráč a chyběl nám do kombinace, abychom hráli víc kolmě. Jsou to dva velmi dobří fotbalisté takže určitě chyběli,“ řekl po zápase slávistický záložník Josef Hušbauer.

Nejenom on teď bude doufat, že do klíčové odvety vyběhnou slávisté v plné síle. Zlikvidovat dvoubrankové manko proti osmifinalistům posledního ročníku Evropské ligy nebude jednoduché.

„V této soutěži je 2:0 velmi těžké dohánět ale i tak si myslím, že to bude určitě hratelné. Máme před sebou zápas doma, takže stát se může všechno,“ věří Hušbauer.

„Možná zlý začátek a dobrý konec. Pevně věřím, že to tak bude,“ zůstává optimistou poslední z nových mužů v sešívaném, Slovák Stoch.

Jasno bude příští středu. Buď slávisté po deseti letech znovu okusí Ligu mistrů, nebo se budou muset spokojit se základní skupinou Evropské ligy.

Jan Suchan, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme