Musíme být rychlejší na balónu a proměňovat šance, říká Čmovš před duelem se Skenderbeu

Domácí výhra 2:1, ale možná trochu pošramocené sebevědomí po prohře v úvodním kole domácí soutěže. Fotbalisté Mladé Boleslavi budou hrát odvetu třetího předkola Evropské ligy ve čtvrtek večer v Albánii. A na porážku od Olomouce museli rychle zapomenout.

Korče (Albánie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink fotbalistů Mladé Boleslavi

Trénink fotbalistů Mladé Boleslavi | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Hlavní rozdíl byl v tom, jak jsme k tomu přistoupili – vlažně a podle toho to taky vypadalo,“ stěžoval si už po zápase s Olomoucí obránce Tomáš Fabián na laxní přístup. Ten ale musí Středočeši rychle vytěsnit, protože hrát budou o postup dál. Minulý týden porazili doma Skenderbeu Korče 2:1 a i teď by se pro klid fotbalové duše hodily další vstřelené branky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladá Boleslav a třetí předkolo Evropské ligy

„Musíme být rychlejší na balónu a proměňovat šance,“ říká Radiožurnálu další zadák Středočechů Pavel Čmovš a velmi rychle doplňuje další herní prvek, který je nutný pro zlepšení oproti poslednímu nepovedenému utkání.

Na střídačce o víkendu trenér Dušan Uhrin hodně křičel. A opakoval jeden pokyn stále dokola. Ten zněl: k sobě. Proč je to tak důležité, popisuje právě Čmovš.

„Celé mužstvo, když se natáhne, tak má problém. Byly tam pasáže, kdy jsme začali presovat ve dvou lidech, zbytek týmu zůstal stát a bylo to nekompaktní. Tím jsme si to dělali těžké. V záloze se to potom nedá odběhat. Měli jsme problém sebrat jakýkoliv balon a valilo se to na nás.“

„Sled utkání jde tak rychle, že nemáme čas, abychom něco natrénovali. Budeme se soustředit, abychom dobře zregenerovali a připravili se na čtvrteční utkání, kdy bude asi 40 stupňů,“ navazuje na Čmovše trenér Dušan Uhrin.

Zápas Mladé Boleslavi začne na horké půdě v Albánii na stadionu Skenderbeu Korče s kapacitou 12 000 míst ve 20 hodin a Středočeši mají výhodu v tom, že první duel vyhráli 2:1.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme