Naděje na finále zhasla v nastavení. Fotbalová devatenáctka prohrála s Anglií 0:1

Fotbalová reprezentace do 19 let si finále ME nezahraje. Výběr pod vedením Jana Suchopárka prohrál v Tbilisi s Anglií 0:1 gólem v samotném závěru nastavení. Češi si ze šampionátu odvezou bronzové medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Tbilisi/Gruzie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentace do 19 let

Reprezentace do 19 let | Foto: Štěpán Černý | Zdroj: www.fotbal.cz

Po závěrečném hvizdu čeští reprezentanti popadali na zem a hlavy zabořili do trávníku. Z mistrovství Evropy si odvezou bronzové medaile, přesto byli obrovsky zklamaní, o naději bojovat o zlato totiž přišli jen pár vteřin předtím.

Ještě v poslední třetí minutě nastaveného času byl stav semifinále s Anglií nerozhodný 0:0, jenže pak se Edwards prosmýkl do pokutového území, předložil míč Nmechovi a útočník juniorky Manchesteru City krásným gólem patičkou za tělem rozhodl.

Na mých hodinkách bylo 5 vteřin do konce. Takový zápas prohrát, to si nepřeje nikdo. Musím hráčům poděkovat za předvedený výkon, hráli až za hranicemi svých možností. Věděl jsem, že v nich je daleko víc, než předváděli do současné doby,“ řekl po zápase trenér Jan Suchopárek. 

Tým Jana Suchopárka přitom měl v zápase obrovské šance, hlavně ve druhém poločase. Kapitán Ondřej Šašinka měl na hlavě dvakrát vedoucí gól, ale poprvé nemířil přesně, podruhé ho vychytal gólman Ramsdale. Král krátce před koncem nedokázal dostat míč do brány z pozice ve velkém vápně ani nadvakrát.

Šance favoritů z Anglie spálili Dasilva, který mířil do tyče, nebo Sessegnon, ten si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Lukas Nmecha se v závěru nejdřív neúspěšně zastřeloval, pak rozhodl a poslal „Albion“ do finále proti Portugalsku. Zápas o třetí místo se hrát nebude. Češi i Nizozemci si odvezou bronz.

„Nikdy jsem nepochyboval, že tihle hráči mohou prezentovat naši zemi. Vždycky jsem tomu týmu věřil, to dneska potvrdili, i když se mi nepovedlo splnit náš cíl vyhrát ME. Vždycky budeme vzpomínat na krásnou zemi, skvělou organizaci a podmínky," řekl kouč Suchopárek.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let v Gruzii - semifinále:
ČR - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 90.+3 Nmecha. Rozhodčí: Massa (It.).
Sestava ČR: Jedlička - Mareček, Král, Chaluš, Holík - Havelka, Tischler (83. Hlavatý) - Lingr (72. Chvěja), Šašinka, Sadílek - Turyna. Trenér: Suchopárek.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme