Naše chyba, vepředu jsme bezzubí, litují slávisté. Na české mistry zbyla Evropská liga

Toužili po Champions League, ale po vyřazení Apoelem Nikósie si zahrají jen Evropskou ligu. Někteří fotbalisté Slavie ale i to považují za úspěch, protože pamatují dobu, kdy sešívaní málem spadli z české nejvyšší soutěže.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávistu Jana Bořila čeká premiéra v reprezentačním dresu.

Slávistu Jana Bořila čeká premiéra v reprezentačním dresu. | Foto: David Černý | Zdroj: Reuters

„Určitě jsme chtěli postoupit. Udělali jsme maximum, ale hraje se na góly a my jsme žádný nedali, takže smůla,“ zalitoval pro Radiožurnál po remíze 0:0 a vyřazení z kvalifikace o Ligu mistrů slávista Jan Bořil.

Zmar v zakončení. Slavia se proti Nikósii neprosadila ani v odvetě a v Lize mistrů končí

Číst článek

Statistici jemu a jeho spoluhráčům napočítali za dvojzápas proti Apoelu celkem 38 střel, ani jedna jediná ale neskončila gólem a s tím se dá do Ligy mistrů postoupit jen těžko.

Tradiční děkovačka Slavie tak sice ani tentokrát nechyběla, ostatně sešívaní fanoušci v ní zpívají, že jsou s týmem po výhře i po prohře. Ale vládla během ní asi nejtesknější nálada za poslední dobu.

„Je to veliké zklamání. Uteklo nám prvních deset minut u nich na Kypru a doma jsme to chtěli napravit, ale vepředu jsme bezzubí. To nás stálo postup," vysvětloval Bořil po zápase.

„Je to naše chyba. Šance jsme si opět vytvořili a opět jsme je neproměnili,“ řekl na tiskové konferenci kouč Jaroslav Šilhavý. „Šance dostat se do Ligy mistrů byla veliká, o to to mrzí víc.“

Na cestě do týmu je další útočník

Pražskému týmu citelně chyběl Milan Škoda, který nemohl nastoupit kvůli zdravotním potížím. Sešívané velmi trápí produktivita, už sedm poločasů nedali gól. A většinu svých branek v začínajícím ročníku vstřelili z penalt, i proto se ohlížejí po útočných posilách.

„Neustále se na tom pracuje, to okno je ještě otevřené, takže já věřím, že to dopadne. Typologicky by měl být jako Milan Škoda. Ale doufám, že i ti naši útočníci, co tu jsou, se taky proberou," uvedl Šilhavý.

V týmu české mistra se ale i bezprostředně po vyřazení našli tací, kteří jsou i za Evropskou ligu rádi. Pamatují totiž i jaro 2014, kdy se sešívaní jen tak tak udrželi v nejvyšší české soutěži.

„Před třemi lety se málem spadlo, teď se hrají evropské poháry, to nikdo nečekal. Těšíme se a bude to pro všechny skvělé. V Evropské lize je mnoho výborných mužstev, Arsenal a jiné. Myslím že to bude i tak úspěch,“ věří záložník Tomáš Souček.

Soupeře pro Evropskou ligu se slávisté dozvědí v pátek a o Ligu mistrů budou moct zabojovat ve zbytku HET ligy, protože její vítěz s největší pravděpodobností půjde přímo do základní skupiny, případně za rok v kvalifikaci.

Jan Suchan, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme