Japonec Miura stále posouvá hranice fotbalové dlouhověkosti. V 56 letech debutoval v Portugalsku

Japonský útočník Kazujoši Miura se i v 56 letech prohání po fotbalových trávnících. Nejstarší profesionální hráč světa a bývalý reprezentant si tentokrát vyzkoušel fotbal na Pyrenejském poloostrově, o víkendu nastoupil za Oliveirense z lavičky do zápasu v druhé nejvyšší portugalské lize.

Oliveira de Azeméis (Portugalsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonský fotbalista Kazujoši Miura

Japonský fotbalista Kazujoši Miura | Zdroj: Profimedia

Věk je jenom číslo - tato otřepaná fráze v případě japonského útočníka Kazujošiho Miury rozhodně platí. Uběhlo už šest let od doby, kdy zlomil rekord Angličana Stanleyho Matthewse a ve věku 50 let a 7 dní se stal nejstarším střelcem gólu ve světovém profesionálním fotbale. A i nyní stále hraje.

‚Kdo byl režimním klubem?‘ Barcelona a Real Madrid se obviňují ze spojenectví s diktátorem Francem

Číst článek

O víkendu napsal Miura další kapitolu své neuvěřitelné 38 let dlouhé kariéry, když debutoval za druholigový portugalský klub Oliveirense. Do zápasu na hřišti Académico Viseu naskočil v 90. minutě za příznivého stavu 4:1. V desátém celku Ligy Portugal 2 je japonský veterán na hostování z Jokohamy FC.

Hráč přezdívaný „Král Kazu“ je legendou japonského národního týmu. V reprezentačním dresu vyhrál v roce 1992 Asijský pohár, odehrál 98 utkání a nastřílel 55 gólů, díky čemuž je stále druhým nejlepším střelcem v historii své země. Své poslední utkání za Japonsko odehrál před 23 lety.

Portugalsko je už šestou zemí, ve které si Miura profesionálně zahrál. Svou kariéru začal v Brazílii, následně se stal hlavní tváří nově založené japonské J-League a vyzkoušel si i italskou, chorvatskou či australskou nejvyšší ligu.

„I když je to pro mě nové prostředí, chci tvrdě pracovat a ukázat všem, jakým hráčem jsem,“ řekl po únorovém příchodu do Evropy fotbalista, který v minulosti deklaroval, že chce hrát alespoň do 60 let.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme