Po 30 letech mimo nejlepší čtyřku. Německé fotbalistky na Euru překvapivě vypadly s Dánskem

Útok německých fotbalistek na sedmý titul mistryň Evropy za sebou skončil překvapivě už ve čtvrtfinále. Favorizované svěřenkyně trenérky Steffi Jonesové podlehly v odloženém utkání Dánsku 1:2. Mezi nejlepší čtveřicí budou Němky chybět poprvé po 30 letech.

Tento článek je více než rok starý.

Rotterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Nikola Šrámková

Zápas se měl hrát už v sobotu večer, ale kvůli silnému dešti byl odložen. Senzačnímu výsledku zpočátku nic nenasvědčovalo, když ve 3. minutě poslala obhájkyně titulu do vedení Isabel Kerschowská střelou z dálky, kterou se dánské brankářce nepovedlo vyrazit.

Brzy po přestávce však vyrovnala Nadia Nadimová a v 83. minutě rozhodla další hlavičkou Theresa Nielsenová. Dánky čeká v semifinále buď Španělsko, nebo nováček na evropském šampionátu Rakousko.

Jonesová, která na lavičce vystřídala po olympijském triumfu v Riu úspěšnou Silvii Neidovou, by navzdory neúspěchu ve funkci ráda pokračovala. „Je to velké zklamání. Musíme se ptát, co se po základní skupině stalo. Záleží na fotbalovém svazu. Sedneme si a uvidíme, co dál. Já motivaci mám,“ uvedla bývalá dlouholetá reprezentantka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme