'Nemůžete mít srdce, ale odpadkový koš.' Buffon zuřil po nařízené penaltě v zápase proti Realu

Fotbalisté Juventusu sahali ve středeční odvetě proti Realu Madridu po prodloužení, když vyrovnali skóre po domácí prohře 0:3. Naděje „Staré dámy“ ale zhatila penalta, kterou sudí Michael Oliver odpískal v nastavení a následně za protesty vyloučil jejího kapitána Gianluigi Buffona.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gianluigi Buffon (v černém dresu) při protestech proti nařízené penaltě

Gianluigi Buffon (v černém dresu) při protestech proti nařízené penaltě | Zdroj: Reuters

Ve středečním utkání se italský celek nadechl k velkému obratu. Do konce prvního poločasu vedl Turín na Santiago Bernabéu 2:0 po dvou gólech Maria Mandžukiče. V 61. minutě se trefil Blaise Matuidi a vyrovnal skóre z obou zápasů na 3:3.

Vše nasvědčovalo tomu, že duel půjde do prodloužení. Ve třetí minutě nastavení ale ukázal anglický sudí Michael Oliver na značku pokutového kopu po souboji madridského Lucase Vazqueze s Medhiem Benatiem.

Proti tomu vehementně protestoval brankář Juventusu a klubová legenda Gianluigi Buffon, který si vysloužil od rozhodčího červenou kartu a musel se poroučet ze hřiště.

K exekuci penalty se postavilo Cristiano Ronaldo, který se proti náhradnímu brankáři Wojciechu Szczesnému nemýlil a poslal svůj tým do semifinále Ligy mistrů.

„Byla to desetina penalty. Rozhodčí něco viděl, ale byl to určitě diskutabilní zákrok, nic jednoznačného. V dané situaci tohle prostě nemůžete odpískat a zničit sen jednoho týmu. My v prvním utkání s Realem nedostali mnohem jasnější penaltu,“ komentoval penaltu Buffon pro italskou televizi.

Pro italského reprezentanta to byla vůbec první červená karta v Lize mistrů, kde odehrál už 117 utkání.

Real proti Juventusu promrhal náskok, ale spasila ho penalta v nastavení. Postupuje i Bayern

Číst článek

„Je jasné, že nemůžete mít srdce, ale odpadkový koš. Pokud nezvládáte tlak a nemáte charakter řídit zápasy na takových stadionech, měl byste raději sedět na tribuně a jíst brambůrky,“ řekl po zápase na adresu sudího Buffon.

Pro něj šlo nejspíš o poslední zápas v Lize mistrů v jeho kariéře. Italský brankář pravděpodobně po sezoně ukončí svou bohatou fotbalovou kariéru.

Buffona se zastal i trenér soupeře a bývalý záložník Zinédine Zidane. On sám také zakončil kariéru červenou kartou, když byl vyloučen při finále mistrovství světa v roce 2006 poté, co udeřil hlavou Itala Marca Materazziho.

„Tohle si nezaslouží, ale už to nejde vzít zpátky. Je to mimořádný fotbalista a doufám, že to nebyl jeho poslední zápas v Lize mistrů, protože takhle končit si nezaslouží,“ uvedl Zidane.

bor, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme