'Není nic krásnějšího, než vyhrát na Slavii,' usmíval se zlínský penaltový hrdina Zlámal

Zlínští fotbalisté poprvé na jaře v lize vyhráli. Po čtyřech prohrách v řadě porazili Slávii na jejím hřišti 2:1. Jedním z hrdinů zápasu proti obhájci titulu byl brankář Zdeněk Zlámal. Chytil penaltu a další šance slávistických hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Zlína Zdeněk Zlámal

Brankář Zlína Zdeněk Zlámal | Foto: FC Fastav Zlín

„Na jaře jsme ještě nevyhráli a není nic krásnějšího, než vyhrát na Slavii.“ Zlínský brankář Zdeněk Zlámal dostal od nejlepšího útoku ligy jen jeden gól. Ale hlavně několika dalším zabránil. Nejlepší zápas v sezoně, radoval se po zápase.

Zlín vyraboval Eden a díky gólu Ekpaie v nastavení vyhrál nad Slavií 2:1. Škoda nedal penaltu

Číst článek

„Já jsem vyhrál jen pohár v Hradci a teď konečně i v lize,“ řekl Radiožurnálu Zlámal.

Gólmana po zápase pochválil i náročný trenér Vlastimil Petržela.

„Já myslím, že jeho výkon byl podstatný, držel nás celý zápas. Myslím, že na jeho poměry podal trošičku nadstandardní výkon,“ šetřil i tak chválou Petržela.

Právě trenér Petržela poradil Zlámalovi, kam má skočit při penaltě slávistického kapitána Milana Škody.

„Já jsem si kdysi dělal statistiky, kam kopou praváci pokutové kopy a zjistil jsem, že z 90 % po pravé ruce brankáře,“ prozradil svůj recept trenér Zlína.

To rozhodně nebyl výkon někoho, kdo by mohl koukat na titul, říká Trpišovský po domácí porážce se Zlínem

Číst článek

„Trenér mi říkal, že když bude kopat Škoďák, tak ať skáču doprava, tak jsem ho musel poslechnout. Kdybych skočil doleva, tak mě ve 43. minutě vystřídá,“ usmíval se zlínský hrdina.

A ještě pohled neúspěšného exekutora Škody:

„Myslel jsem si, že tam nepůjde, protože to vždycky střílím nahoru. Rozhodl jsem se kopnout to na tuto stranu v této výšce, protože jsem si myslel, že tam stoprocentně nepůjde,“ řekl naopak kapitán Slavie.

Zlámal pochytal i několik dalších velkých šancí domávích a po výhře si mohl oddechnout. Zlín odskočil od sestupových příček na čtyři body.

„Je to psychická vzpruha, ale pořád ještě nemáme vyhráno. Zápas s Baníkem bude strašně důležitý,“ zmínil Zlámal příští utkání proti Ostravě, které zlínské fotbalisty čeká v sobotu.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme