Nepohlídané standardní situace, jediná střela na bránu. Těžko se s tím smiřuji, říká Jarolím

Mohla to být ještě jedna z posledních šancí, jak zabojovat o postup, ale české fotbalové reprezentaci to nevyšlo. Národní tým prohrál v kvalifikaci na světový šampionát 0:2 na hřišti Severního Irska a už teď je jasné, že boj o vrcholný turnaj v Rusku skončil.

Belfast Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První a rozhodující gól padl po rohovém kopu. Tomáš Vaclík už nestihl zareagovat na hlavičku evanse

První a rozhodující gól padl po rohovém kopu. Tomáš Vaclík už nestihl zareagovat na hlavičku evanse | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

„Nerad prohrávám, těžko se s tím smiřuji, je to pro mě strašně těžké, ale teď to neřeším. Zbývají nám dva zápasy do konce kvalifikace a mám chuť dělat fotbal. Pořád jsme ve fázi hledání,“ reagoval Karel Jarolím na otázku na svou budoucnost.

Kromě výtečné atmosféry ve vyprodaném 18titisícovém Windsor Parku počítali Češi ještě s tuhou defenzivou domácích a skvělými standardními situacemi. Z nich dostali oba góly, jeden po rohu, druhý z přímého kopu.

První poločas rozhodl. Čeští fotbalisté prohráli se Severními Iry 0:2 a na MS určitě nepostoupí

Číst článek

„Připravovali jsme se na to, ale bohužel jsme dostali dva góly ze standardek, to nás položilo,“ povzdechl si obránce Filip Novák, který se snažil vypomoct i s ofenzivou, ale bylo to marné.

„Těžko říct, čím to bylo. Neřekl bych, že jsme se nesnažili, že tam bylo málo pohybu, ale někdy to tak je. Oproti minulé kvalifikaci na ME, kdy jsme byli extrémně efektivní a z mála jsme ty góly dali, tak teď to tak nebylo. Opticky to možná vypadalo, že máme víc ze hry, ale bylo to bez finále,“ přemýšlel po zápase Theodor Gebre Selassie.

Českou bezzubost dokumentuje jediná, navíc velmi slabá, střela na branku za celé utkání.

„Po vápno jsme nekombinovali špatně. Bohužel v některých situacích mohl přijít rychlejší centr v momentech, kdy hráči byli v náběhu, pak už byli statičtější. Nebo jsme se měli dostávat k zakončení zpoza šestnáctky,“ zkoušel najít důvody českého trápení trenér Karel Jarolím.

Kouč v kvalifikaci už protočil přes 30 hráčů, ale nenašel ani lídra týmu ani spolehlivého střelce, a tak minimálně na čtyři roky zůstane v kolonce účastí samostatné české reprezentace na mistrovství světa jen ročník 2006.

Mistrovství světa | Kval. skup. C
TýmZVRPSkóreB
1.Německo880035:224
2.Severní Irsko861116:219
3.Ázerbájdžán83148:1210
4.Česká republika823310:99
5.Norsko82158:16 7
6.San Marino80082:380

Jan Suchan, nyc, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme