Trápící se Newcastle konečně našel nového trenéra, bohatí majitelé ukázali na Howea

Fotbalisté Newcastlu po týdnech spekulací konečně znají jméno nového trenéra. Předposlední tým Premier League přebírá Eddie Howe, který naposledy úspěšně působil v Bournemouthu. Severoanglický klub to zveřejnil v pondělí odpoledne na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Newcastle (Aktualizováno: 16:43 8. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Někdejší kouč Bournemouthu Eddie Howe před utkáním na stadionu Newcastlu

Někdejší kouč Bournemouthu Eddie Howe před utkáním na stadionu Newcastlu | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

„Je obrovská čest trénovat klub s takovou historií. Pro mě je to velká příležitost, ale čeká nás také hodně práce,“ uvedl Howe v prohlášení na klubovém webu. Smlouvu podepsal do léta 2024.

Nový fotbalový gigant? Saúdové udělali z Newcastlu nejbohatší klub světa, transakce vzbudila kritiku

Číst článek

Nový trenér Strak dobře ví, o čem mluví. Newcastle po 11 utkáních stále čeká na první výhru a s pěti body se krčí na předposledním místě tabulky.

Naposledy Newcastle remizoval v sobotu 1:1 na hřišti Brightonu. Howe byl na zápase přítomen v lóži po boku zástupců klubu, nyní bylo jeho angažmá oficiálně potvrzeno.

„Eddie na nás udělal během pohovorů neuvěřitelný dojem. Už v Bournemouthu dosáhl skvělých výsledků, má jasnou představu o proměně a budoucím vývoji klubu. Těšíme se na spolupráci,“ uvedla finančnice Amanda Staveleyová, která v klubu vlastní minoritní podíl.

Howe si udělal jméno během jedenácti let v Bournemouthu, který dotáhl ze čtvrté ligy až do Premier League. S týmem bez velkých hvězd předváděl sympatický fotbal, se kterým se mezi elitou udržel pět sezon. Po sestupu na konci sezony 2019/20 Howe skončil, od té doby netrénoval.

Třiačtyřicetiletý kouč nahradil na lavičce Stevea Bruce, jenž byl odvolán po porážce 2:3 s Tottenhamem. V posledních třech duelech tým dočasně vedl asistent Graeme Jones. Howe si odbude premiéru 20. listopadu proti Brentfordu.

Změna přichází měsíc poté, co fanoušky nenáviděný byznysmen Mike Ashley po 14 letech klub prodal. Osmdesátiprocentní podíl odkoupil za 305 milionů liber (téměř 9,2 miliardy korun) Veřejný investiční fond Saúdské Arábie (PIF), což vzbudilo kontroverzi. Kritici poukazují na snahu o vylepšení image země, ve které dochází k obrovskému porušování lidských práv.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme