Zranění Neymara se zlepšilo. I tak ale nestihne kvalifikační zápas proti Uruguay

Brazilští fotbalisté se budou muset obejít bez zraněného kanonýra Neymara v obou zápasech kvalifikace o mistrovství světa. Útočník Paris St. Germain přiletěl do Sao Paula s poraněnou nohou a doufal, že alespoň příští týden do hry zasáhne, ale lékař vyloučil jeho start proti Venezuele i Uruguayi.

Tento článek je více než rok starý.

Sao Paulo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar

Neymar | Zdroj: Reuters

Brazilci jsou zatím stoprocentní, po dvou výhrách mají skóre 9:2 a Neymar má na kontě tři góly. Navzdory zdravotním problémům byl zařazen do nominace, což se jeho pařížskému zaměstnavateli nelíbilo. Nyní je jasné, že hrát nebude.

Barcelona chce od Neymara čtvrt miliardy, na povrch vyplouvají daňové hříchy z minulosti

Číst článek

„Doufali jsme, že bude moci (druhý zápas) hrát, proto jsme ho povolali do Brazílie. Stav se zlepšil, ale ne natolik, aby byl připravený na zápas v Uruguayi,“ uvedl reprezentační lékař Rodrigo Lasmar.

Nejdražší fotbalista historie si na konci října poranil v utkání Ligy mistrů proti Basaksehiru přitahovač stehenního svalu. Kouč PSG Thomas Tuchel už dříve avizoval, že rekonvalescence potrvá minimálně do konce reprezentační pauzy.

Brazilský trenér Tite bude postrádat i šest dalších hráčů. Phillipe Coutinho, Fabinho a Rodrigo Caio jsou také zranění a trojice Casemiro, Eder Militao a Gabriel Menino pauzíruje kvůli pozitivnímu testu na covid-19.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme