VIDEO: Neymar hattrickem vystřílel výhru proti Peru, v dresu Brazílie už předstihl krajana Ronalda

Kanonýr Paris Saint Germain Neymar rozhodl hattrickem o výhře brazilských fotbalistů v kvalifikaci mistrovství světa v Peru 4:2, dvakrát se trefil z penalty. Za národní tým dal ve 103 zápasech už 64 gólů a předstihl o dvě branky Ronalda. Lepší je jen legendární Pelé se 77 góly.

Lima Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar

Neymar | Zdroj: Reuters

Brazilci museli v Limě po gólech Andrého Carrilla a Renata Tapii dvakrát dotahovat, nakonec ale Peru stejně jako v loňském finále Copy América zdolali.

Druhý zápas kvalifikace v jihoamerické zóně CONMEBOL zvládla také Argentina, která zvítězila 2:1 v Bolívii. Ve vysoké nadmořské výšce v La Pazu uspěla poprvé od roku 2005.

Neymar po úspěšné první penaltě, kterou vyrovnal na 1:1, ukázal při oslavě devět prstů na počest svého vzoru Ronalda. Ten s devítkou na dresu nasbíral 62 gólů v 98 zápasech.

Po dalším vyrovnání Richarlinsona proměnil Neymar druhý pokutový kop a v nastaveném čase zpečetil skóre z rychlého protiútoku. Znovu se přiblížil Pelému, kterému k rekordu stačilo 92 utkání.

Prohlédněte si všechny tři góly, které vstřelil Neymar:

„Každá generace má něco, není fér srovnávat. Co mohu říct, je, že Neymar je nepředvídatelný. Je to luk i šíp. Nahrává i zakončuje, jak dozrává, je čím dál lepší,“ chválil osmadvacetiletého útočníka reprezentační trenér Tite.

Lionel Messi vyšel tentokrát v dresu Argentiny gólově naprázdno, podle médií byl ale při prvním triumfu Argentinců v 3640 m nad mořem po patnácti letech jedním z nejlepších hráčů na hřišti. O branky vítězů se postarali legionáři z italské ligy Lautaro Martínez a Joaquin Correa.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme