Neymar kvůli údajnému znásilnění definitivně souzen nebude. Případ uzavřelo i státní zastupitelství

Necelé dva týdny poté, co policie ukončila vyšetřování kvůli nedostatku důkazů, doporučilo uzavření Neymarova případu i státní zastupitelství. Policie naopak začala vyšetřovat modelku, která hvězdu Paris St. Germain ze znásilnění obvinila, kvůli možnému křivému obvinění.

Tento článek je více než rok starý.

Sao Paulo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský kapitán Neymar je dojat z vítězství v olympijském turnaji

Brazilský kapitán Neymar je dojat z vítězství v olympijském turnaji | Zdroj: Reuters

Neymara před dvěma měsíci obvinila Najila Trindadeová, že ji znásilnil v polovině května v pařížském hotelu. Neymar obvinění odmítl s tím, že se stal obětí vydírání. Na svou obranu mimo jiné zveřejnil přátelskou konverzaci se ženou na sociálních médiích.

Neymar si může oddychnout, policie pro nedostatek důkazů ukončila vyšetřování údajného znásilnění

Číst článek

Policie poté kvůli nedostatku důkazů uzavřela vyšetřování, rozhodnutí posléze podpořila i prokuratura a soud v Sao Paulu návrh na uzavření případu přijal. „Šlo o milostný vztah a nebylo prokázáno, že by při sexuálním aktu došlo k násilí,“ citovala agentura Reuters státní zástupkyni Estefaniu Paulinovou.

Trindadeová totiž nepředložila žádné důkazy včetně slibovaného videozáznamu. „Když ji policejní vyšetřovatelka požádala, aby zapojila mobil do počítače a ukázala video, tak to odmítla. Odmítla také odevzdat telefon a poté tvrdila, že ho ztratila,“ přidala Paulinová.

Trindadeovou už dříve opustili právníci, kvůli rozporům v její výpovědi, a nyní ji vyšetřuje policie kvůli možnému křivému obvinění. Ani pro Neymara ale případ zcela nekončí, protože kvůli zveřejnění konverzace s modelkou a fotografií je vyšetřován kvůli možnému porušení ženina práva na soukromí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme