PSG zaplatí za Neymara odstupné 222 milionů eur

Přestup brazilského fotbalisty Neymara z Barcelony do Paris St. Germain bude podle hráčova agenta a poradce Wagnera Ribeira do konce týdne hotový. Francouzský klub je prý připraven zaplatit Barceloně rekordní odstupné 222 milionů eur, které má hvězdný útočník zakotveno ve výstupní klauzuli ve smlouvě, a nejpozději o víkendu ho představí jako svou posilu.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 16:51 2. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar posílil spekulace o odchodu z Barcelony.

Neymar posílil spekulace o odchodu z Barcelony. | Zdroj: Reuters

„PSG tuhle sumu za Neymara zaplatí. Ještě tenhle týden bude v Paříži představen jako nová posila,“citovala Ribeira španělská média. Neymar, o jehož odchodu z Barcelony se spekuluje už několik týdnů, je už v Paříži, kde jedná o posledních detailech dohody s PSG.

Pětadvacetiletý útočník se dnes nejprve na tréninku Barcelony rozloučil se spoluhráči a následně s otcem, který je jeho agentem, oficiálně zahájil s vedením klubu jednání o vyvázání ze smlouvy platné do roku 2021. Katalánský klub potvrdil, že bude požadovat vyplacení celé částky uvedené ve výstupní klauzuli.

Pokud francouzský vicemistr za Neymara opravdu zaplatí plné odstupné ve výši 222 milionů eur (zhruba 5,8 miliardy korun), udělá z něho nejdražšího fotbalistu historie. Dosud tento primát patřil Francouzi Paulu Pogbovi, který loni přestoupil z Juventusu Turín do Manchesteru United za 105 milionů eur (asi 2,8 miliardy korun).

Neymar přišel do Barcelony v létě 2013 ze Santosu. V katalánském celku se vypracoval v jednoho z nejlepších fotbalistů světa a s Lionelem Messim a Luisem Suárezem vytvořil obávané ofenzivní trio. Brazilský kapitán odehrál za Barcelonu 186 soutěžních zápasů a nastřílel 105 gólů. Získal osm trofejí včetně dvou španělských titulů a jednoho triumfu v Lize mistrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme