Dánský útočník Bendtner má jít za napadení taxikáře do vězení, rozhodl soud

Dánský fotbalista Nicklas Bendtner byl za napadení taxikáře, kterému při zářijovém incidentu v Kodani zlomil čelist, odsouzen k 50 dnům vězení. Bývalý útočník Arsenalu či Juventusu se proti dnešnímu verdiktu městského soudu v Kodani odvolal.

Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dánský forvard Bendtner ve svém posledním vystoupení na letošním Euru v souboji sněmeckým brankářem Manuelem Neuerem

Dánský fotbalista Nicklas Bendtner byl obviněn za napadení taxikáře. | Zdroj: ČTK

Třicetiletý hráč přiznal, že muže udeřil, jednal prý ale v sebeobraně po hádce o cenu jízdného. Obžalován byl i řidič taxíku, který po Bendtnerovi a jeho přítelkyni něco hodil.

Fotbalista, který má na kontě 81 zápasů za dánskou reprezentaci, se za incident už dříve omluvil svému současnému zaměstnavateli Rosenborgu Trondheim i fanouškům. Norský klub hráče nijak nepotrestal.

"Zapletl jsem se do mimořádně nešťastné události. Nikdy by mě nenapadlo, kam až to může dojít, a jsem z toho samozřejmě hrozně smutný. Nikdy jsem nebyl rváč, ale chráním ty, které miluji, na hřišti i mimo něj," uvedl autor 30 reprezentačních gólů.

U Bendtnera, který byl považován za velký talent dánského fotbalu, nejde o první kontroverzní prohřešek. Dánský útočník byl již v minulosti trestán např. za jízdu v protisměru. Sankcionován byl také za moment, kdy v roce 2012 oslavil gól staženými trenkami, pod kterými měl spodní prádlo propagující sázkovou společnost.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hungry hunter

Příspěvek sdílený Nicklas Bendtner (@bendtner14),

ČTK, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme