Do Slavie přichází rumunský záložník Stanciu. Bývalá hvězda Sparty podepsala smlouvu na čtyři roky

Fotbalová Slavia hlásí čtvrtou letní posilu. Po obráncích Tomáši Holešovi a Davidu Hovorkovi z Jablonce a útočníkovi Júsufovi z Bohemians přichází záložník Nicolae Stanciu. Rumunský reprezentant přitom ještě v zimě působil v pražské Spartě.

Praha (Aktualizováno: 20:42 4. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumunský záložník Nicolae Stanciu v dresu Slavie

Rumunský záložník Nicolae Stanciu v dresu Slavie | Foto: Martin Malý | Zdroj: SK Slavia Praha

Stanciu přestoupil do Sparty v lednu 2018 a brzy se stal oblíbeným hráčem fanoušků. Kromě fotbalového umění si je získal také výroky, ve kterých vyjadřoval oddanost klubu. Ve Spartě zůstanu, dokud nevyhraju trofej,“ nechal se slyšet před derby na podzim minulého roku.

O pár měsíců později ale už bylo vše jinak a Stanciu pózoval se zeleným dresem saúdskoarabského klubu Al Ahli.

„Nico obdržel od arabského klubu nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nechtěli a nemohli konkurovat. Navíc Al Ahlí naplnilo naše představy o transferové částce. I přes to všechno… Nico věděl, že i když se kluby domluví na přestupové částce a on o transfer nebude mít zájem, budeme moc rádi, když zůstane u nás,“ říkal sportovní ředitel Tomáš Rosický pro sparťanský web. Stanciu ale nezůstal a stěhoval se na Blízký východ.

Rumunská média informují o přestupu Stancia do Slavie. Měl by jí pomoci standardkami i produktivitou

Číst článek

Tam však dostal po půl roce svolení hledat si nové angažmá. Nyní se tak vrací do Prahy, kde ale posílí úhlavního rivala letenských - pražskou Slavii. Drobný záložník se k sešívaným připojí na soustředění v Rakousku. 

„Upřímně tím, co mě nejvíce motivovalo, byla touha Slavie mě získat z Al-Ahlí. O zájmu Slavie jsem se dozvěděl po konci sezony. Během reprezentační přestávky jsem doufal, že se přestup uskuteční, protože jsem věděl, že mě klub opravdu chce. Bylo pro mě skvělé vidět, že o mě celou dobu bojoval. Motivace přestoupit pak pro mě byla o to větší,“ řekl Stanciu pro klubový web.

Ve Slavii doplní početnou družinu bývalých sparťanských fotbalistů, jako jsou např. stopeři Simon Deli, David Hovorka, Ondřej Kúdela či střední záložník Josef Hušbauer.

Sparťanskou minulost má také trenér Jindřich Trpišovský, který dříve na Letné působil u mládežnických výběrů.

Při derby pražských „S“, které je na programu v září, se tak dají očekávat bouřlivé reakce sparťanského publika. Už nyní vznikají na facebooku skupiny vyzývající k pálení Stanciova dresu.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme