Šéf francouzského fotbalu rezignoval. Le Graët je podezřelý ze sexuálního obtěžování a šikany

Předseda Francouzské fotbalové federace Noël Le Graët, který je podezřelý ze sexuálního obtěžování a šikany, rezignoval na funkci. V úterý to oznámila federace. Jednaosmdesátiletého funkcionáře už v lednu výkonný výbor na mimořádném zasedání suspendoval. V čele federace ho dočasně nahradil místopředseda Philippe Diallo.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Francouzské fotbalové federace Noël Le Graët

Předseda Francouzské fotbalové federace Noël Le Graët | Zdroj: Reuters

Le Graëta obvinila z dlouholetého sexuálního obtěžování hráčská agentka Sonia Souidová. V lednovém rozhovoru pro deník L'Équipe uvedla, že jí opakovaně dělal neslušné návrhy v letech 2013 až 2017. Pařížské státní zastupitelství ho následně začalo vyšetřovat.

2006: Zidanův ostudný konec. V prodloužení finále udeřil hlavou Materazziho a byl vyloučen

Číst článek

Podobné obvinění vůči Le Graëtovi se objevilo již dříve. Francouzská ministryně sportu Amélie Oudéaová-Castéraová loni nařídila vládní audit poté, co média přišla s informacemi, že zaměstnanci svazu čelili zastrašování, vyhrožování a sexuálnímu obtěžování i ze strany předsedy.

Začátkem tohoto měsíce vyšetřování dospělo k závěru, že Le Graët již není způsobilý k řízení a reprezentaci sportu ve Francii, a upozornilo na jeho nevhodné chování k ženám. Le Graët jakoukoli vinu odmítl.

V čele svazu byl od roku 2011, jeho mandát měl vypršet na konci příštího roku. Terčem kritiky byl i kvůli nedávným neuctivým výrokům o Zinédinu Zidanovi. Krátce před odstoupením se dohodl na prodloužení smlouvy s reprezentačním trenérem Didierem Deschampsem do roku 2026.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme