Jednadvacítka si musí na Euru poradit bez Hložka i Zimy. Trenér Krejčí nominoval novice Vitíka

Trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí nominoval výběr pro závěrečný turnaj evropského šampionátu ve Slovinsku a Maďarsku. Na třiadvacetičlenné soupisce chybí opory pražských „S“ Adam Hložek (Sparta) a David Zima (Slavia), debutu v jednadvacítce se naopak může dočkat osmnáctiletý sparťan Martin Vitík.

Praha (Aktualizováno: 21:53 15. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Krejčí

Karel Krejčí | Zdroj: Profimedia

Hložek se teprve před pár dny zotavil po dlouhodobém zranění a jeho povolání do reprezentace se nejevilo příliš reálně. U slávistického stopera Zimy se předpokládá, že dostane pozvánku do A-týmu. Detailnější informace reprezentace zveřejní na středeční tiskové konferenci.

Italové a Španělé nominovali na malé Euro. Největší hvězdy česká lvíčata neprověří

Číst článek

Vitík doposud reprezentoval pouze v kategorii do 17 let, kde dělal českému týmu kapitána. Pozvánku na Euro si vysloužil díky stabilním výkonům v základní sestavě druhého týmu ligové tabulky. V nominaci jsou poprvé i brankář Matěj Kovář z Manchesteru United a obránce Michal Fukala z Liberce

Trenér Krejčí v nominaci neopomenul žádnou z opor, která pomohla týmu k prvnímu místu v kvalifikační skupině. Nechybí ani kapitán Michal Sadílek, který v této sezoně hostuje z PSV Eindhoven ve Slovanu Liberec, nebo nejlepší kvalifikační střelec Ladislav Krejčí.

Kmenových hráčů Sparty je i s Krejčím v nominaci celkem šest. Viktoria Plzeň má tři zástupce, ligový lídr Slavia pouze útočníka Ondřeje Lingra.

Finální výběr měl být oficiálně zveřejněn až ve středu, předběžná nominace se ale v pondělí večer objevila na webu UEFA a český výběr ji následně zveřejnil na svém twitteru.

Lvíčata odstartují Euro 24. března s Itálií. Poté se utkají s domácím Slovinskem a na závěr skupiny s úřadujícími vítězi ze Španělska.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme