Nominace reprezentace bez nováčků. Šanci dostal Souček, tři hráči se později připojí k jednadvacítce

V nominaci fotbalové reprezentace na červnový přípravný zápas v Belgii a následné utkání kvalifikace mistrovství světa v Norsku není žádný nováček. Trenér Karel Jarolím dal ale překvapivě šanci libereckému záložníkovi Tomáši Součkovi a do dvaadvacetičlenného kádru zařadil i další tři hráče, kteří by se následně měli připojit k jednadvacítce před startem evropského šampionátu v Polsku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvalifikační zápas v Norsku bude pro český celek klíčový. Národní tým potřebuje vyhrát, aby zvýšil šance aspoň na druhé místo ve skupině a baráž o šampionát. „Tři body z Norska by nám druhé místo mohly přiblížit. Je důležité zápas zvládnout, aby na konci kvalifikace bylo stále o co hrát," uvedl Jarolím.

Po polovině kvalifikace figurují reprezentanti na třetí příčce se ztrátou dvou bodů na druhé Severní Irsko a s náskokem bodu na čtvrtý Ázerbájdžán. Vedoucí Německo neztratilo v dosavadních pěti zápasech ani bod.

Před evropským šampionátem nominoval výběr také trenér "lvíčat" Vítězslav Lavička. Do sestavy později doplní také trojici hráčů, kteří pojedou se seniorskou reprezentací do Belgie a Norska. Jedná se o Antonína Baráka ze Slavie, Jakuba Jankta z Udinese a Patricka Schicka ze Sampdorie.

ČTK, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme