O postupujících je rozhodnuto. Opavu doprovodí do první ligy Příbram, která se vrací po roce

Fotbalisté Příbrami se po roce vracejí do nejvyšší soutěže, kam doprovodí Opavu. Právě na jejím hřišti ve 28. kole druhé ligy uhráli remízu 1:1 a na druhém místě tabulky mají dva zápasy před koncem sezony už nedostižný sedmibodový náskok před třetími Pardubicemi.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Příbrami slaví před fanoušky Opavy

Fotbalisté Příbrami slaví před fanoušky Opavy | Zdroj: ČTK

Příbram z nejvyšší soutěže sestoupila vloni spolu s Hradcem Králové. Ve druhé lize se rozjížděla pomalu a z prvních tří kol získala jediný bod. Pak ale tým trenéra Josefa Csaplára složený ze zkušených hráčů v čele s Rudolfem Skácelem a Miroslavem Slepičkou a mladých odchovanců zabral, od 17. kola už se držel na postupových příčkách a ve středu dotáhl svou snahu do úspěšného konce.

Návrat po třinácti letech. Opava se znovu probojovala do nejvyšší soutěže

Číst článek

Středočeši potřebovali k postupu uhrát na hřiště již postupující Opavy alespoň bod. V úvodu druhé půle sice inkasovali po hlavičce Puškáče, ovšem na druhé straně rychle odpověděl Květ, který po brejku a Slepičkově přihrávce běžel sám na gólmana a přehodil ho.

Vedoucí tým tabulky Opava pak už jen zahazoval šance. Posledních deset minut oba celky dohrávaly o deseti, když po potyčce dostali červenou kartu domácí Kayamba a hostující Skácel.

Pardubicím nestačilo k udržení teoretické naděje na postup ani vítězství 4:3 v přestřelce nad Českými Budějovicemi. Východočeši se sice posunuli na třetí místo, ale na druhou Příbram ztrácejí sedm bodů. Pardubice rozhodly o své výhře dvěma góly v druhé půli, v pauze bylo nerozhodné skóre 2:2.

Poslední zbytky postupových nadějí ztratil i Hradec Králové, který jen remizoval ve Vítkovicích 1:1. „Votroci“ tak po minulé domácí porážce s Ústím nad Labem nezvítězili ani nad dalším týmem bojujícím o záchranu.

V boji o záchranu si pohoršil Frýdek-Místek, který prohrál 0:2 v Sokolově a klesl na poslední místo v tabulce. Stejně bodů mají i Vítkovice po domácí remíze s Hradcem Králové.

Naopak výrazně si polepšilo Táborsko po výhře 2:0 nad Žižkovem. Jihočeši se posunuli na jedenáctou pozici a stejně jako soupeř mají pětibodový náskok na sestupové příčky. Ještě o bod lépe je na tom po výhře 2:0 ve Znojmě Varnsdorf.

28. kolo druhé fotbalové ligy:
Opava - Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 48. Puškáč - 53. Květ. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Vlasjuk. ŽK: Průcha (Příbram). ČK: 81. Kayamba - 81. Skácel. Diváci: 6492.
Sestavy:
Opava: Šrom - Simerský, Svozil, Helebrand - Schaffartzik - Jursa (74. Jurečka), Janetzký, Hrabina (64. Hrabina), Kayamba - Kuzmanovič - Puškáč (87. Smola). Trenér: Skuhravý.
Příbram: Boháč - Soldát (52. Grajciar), Kodr, Tregler, Skácel - Květ, Kilián - Průcha, Fantiš (72. Antwi), Hlúpik - Slepička (79. Ayong). Trenér: Csaplár.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme