Obránce Kalas vybojoval s Fulhamem postup do Premier League

Fotbalisté Fulhamu se po čtyřech letech vracejí do anglické Premier League. Ve finále play-off druhé ligy ve Wembley porazili Aston Villu 1:0. Postup tak slaví i český reprezentant Tomáš Kalas, který posledních 13 minut pomohl bránit vítězství po vyloučení spoluhráče. V létě mu však končí hostování z Chelsea a není tak jisté, zda bude ve Fulhamu pokračovat.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Fulhamu se radují z postupu do Premier League.

Hráči Fulhamu se radují z postupu do Premier League. | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

Fulham patří k tradičním celkům Premier League, kde strávil 13 sezon v řadě. Jenže v roce 2014 sestoupil a marně se drápal zpět. V prvních dvou sezonách druhé ligy skončil dokonce až na 17. a 20. místě. Loni byl šestý a play-off nezvládl. Letos mu ale jen o dva body unikl přímý postup a v play-off potvrdil roli největšího favorita.

Mohl dát snadný gól, ale radši přerušil hru. Hráč krajského přeboru zaujal nevídaným gestem fair play

Číst článek

Nejprve vyřadil Derby s Matějem Vydrou po výsledcích 0:1 a 2:0 a ve finále udolal i Aston Villu, které se tak nepovedl okamžitý návrat mezi elitu.

Finále rozhodl Tom Cairney, který si ve 23. minutě naběhl na kolmou přihrávku Ryana Sessegnona a obstřelil gólmana. Dvacet minut před koncem sice šel Fulham do deseti, ale před 85 tisíci diváků se ubránil.

K tomu přispěl i Kalas, který má za sebou velmi dobrou sezonu. Celkem odehrál 35 ligových zápasů, z toho 29 v základní sestavě.

Play-off o postup do anglické fotbalové ligy - finále:
Fulham - Aston Villa 1:0 (23. Cairney).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme