Žádný oslavný večírek, očekáváme náročnou zkoušku, říkají Severní Irové před zápasem s Českem

České, respektive československé fotbalisty neporazili skoro 60 let. Teď to ale Severní Irové doma v Belfastu chtějí změnit. Přiblížili by se tím účasti na mistrovství světa a Čechům by sebrali poslední naděje.

Tento článek je více než rok starý.

Belfast Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté při zápase proti Německu

Čeští fotbalisté při zápase proti Německu | Zdroj: Reuters

V Belfastu panuje typický britský nečas, deštník je nezbytnou výbavou, jen se může stát, že ho vítr odnese, nebo aspoň otočí. Čech se asi moc neusměje, to Severní Ir nemá k chmurám důvod. A nejde jenom o počasí.

„Jsme ve velmi dobré pozici. Kdyby nám ji někdo nabídl na začátku kvalifikace, tak bychom to hned brali. Plné tribuny fanoušků, situace v našich rukou, před námi zápas, který hrajeme doma,“ těší kapitána Stevena Davise.

Prostě si dáme do hlavy, že se tam musí vyhrát, slibují před dalším kvalifikačním zápasem fotbalisté

Číst článek

Zvlášť když osmnáctitisícový stadion Windsor Park připomíná pevnost, domácí reprezentace tady neprohrála posledních osm soutěžních duelů. Teď Severním Irům také stačí remíza, aby si s předstihem zajistili druhé místo skupiny, hrát na ni ale neplánují.

„Jasně, takhle přistupujeme ke každému utkání téhle skupiny a teď to nebude jiné. Očekávám náročnou zkoušku. Češi mají výborné hráče, což bylo vidět i proti Německu, takže to nesmíme ani trochu podcenit. Ale stejně si půjdeme pro vítězství,“ neskrývá ambice Davis.

Pokud by se to domácím povedlo, mohl by přímo v Belfastu propuknout oslavný večírek.

„No, já jsem zatím žádnou pozvánku nedostal. Bude to souboj s těžkým soupeřem, žádný večírek. A popravdě, zatím by nebylo co slavit, ještě bychom museli zvládnout baráž. Druhé místo by bylo fantastickým úspěchem, ale negarantuje to účast v Rusku. Hráči to vědí, já to vím, snad to víte i vy,“ říkal na tiskové konferenci trenér domácích Michael O'Neill.

Stejně jako znají postupovou matematiku severoirští novináři, znají ji i ti čeští a je mnohem prostší. Cokoliv jiného než výhra ukončí naděje Jarolímova týmu. Jaká varianta nastane, se fanoušci dozví z přímého přenosu celého utkání Severní Irsko-Česko, který bude vysílat Radiožurnál v pondělí od 20.45.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme