Ohradil se proti rasistickému chování a dostal žlutou kartu. Fotbalista Muntari tak opustil hřiště

Dvaatřicetiletý fotbalový záložník Sulley Muntari z italského týmu Pescara na protest opustil trávník ještě před nastavením. V utkání italské ligy v Cagliari se obrátil na rozhodčího kvůli rasistickým nadávkám fanoušků a rozhodně čekal jinou reakci než obdržení žluté karty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Sulley Muntari

Záložník Sulley Muntari | Zdroj: Reuters

Sám útočník se snažil jít fanouškům příkladem. Když uviděl, že ve skupině pokřikujících jsou i děti s rodiči, šel k nim a řekl, aby s rasistickými urážkami přestali, a věnoval jim své triko. Chtěl jít příkladem, aby ukázal dobré chování.  

Ve druhém poločase ale fanoušci opět pokřikovali. Ghanský záložník tak upozornil na rasistické pokřiky rozhodčího Daniele Minelliho, který ale řekl, že nic neslyšel ani neviděl, a dal Muntarimu žlutou kartu. „Řekl mi, že nemůžu mluvit s fanoušky během zápasu,“ doplnil záložník.  

Bývalý hráč Portsmouthu a Sunderlandu tak na protest odešel ze hřiště ještě před nastavením a jeho tým tak dohrával v deseti hráčích. Muntari opouštěl hřiště a rozčileně se vyjádřil směrem k fanouškům: „Tohle je moje barva.“

Po zápase řekl, že by rozhodčí neměl řešit jen to, co se děje na hřišti, ale měl by si být vědom i věcí okolo. „Zeptal jsem se ho, jestli slyšel urážky. A trval jsem na tom, že by měl mít odvahu zastavit utkání.“

Trenér italského celku Zdeněk Zeman řekl: „Muntari měl pravdu, ale neměl opouštět hřiště.“ Celek Pescara vedený Zemanem podlehl Cagliari 0:1, kdy ve 23. minutě proměnil penaltu Joao Pedro.

niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme