Olomouc se vrací do ligy. Sigma si s předstihem zajistila postup výhrou ve Znojmě

Sigma Olomouc se po ročním působení ve druhé lize vrací do nejvyšší fotbalové soutěže. Postup si Hanáci zajistili už ve 26. kole vítězstvím 4:1 ve Znojmě.

Tento článek je více než rok starý.

Znojmo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Sigmy, Olomouc si potvrdila návrat do nejvyšší soutěže

Radost hráčů Sigmy, Olomouc si potvrdila návrat do nejvyšší soutěže | Zdroj: ČTK

Sigma Olomouc vede Fotbalovou národní ligu s velkým, nyní už nedostižným náskokem na nepostupové pozice. Definitivně se o jejím postupu zpět mezi elitu rozhodlo ve Znojmě. Po poločase vedli Hanáci 3:0, když dva góly vstřelil Tomáš Chorý, třetí přidal Manzia. 

Téměř dvoumetrový útočník Chorý po přestávce završil hattrick. Znojmo pouze snížilo, takže po výhře 4:1 Olomouc mohla začít oslavovat. Po 26 kolech má 64 bodů a 16bodový náskok na aktuálně třetí Opavu. 

Druhé místo drží ostravský Baník, ten má na třetí místo k dobru pět dobů. 

Sigma má v posledních letech finanční starosti. V loňské sezoně klub skončil se ztrátou 26 milionů korun, navíc svým akcionářům dlužil kvůli půjčkám na provoz dalších 71 milionů. 

O vstup do klubu má zájem nejmenovaný investor, o jeho konkrétních plánech by mělo být jasněji příští týden. Olomoucká radnice zároveň připravuje koupi významného podílu v Andrově stadionu. 

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme