Olomouc, Slovácko i Zlín už nebudou mít B-týmy. Končí kvůli povinnosti klubů mít juniorku

Tři moravské kluby z nejvyšší fotbalové soutěže Olomouc, Slovácko a Zlín rozpustily své B-týmy. Všechny tři byly v uplynulé sezoně účastníky MSFL, v nadcházejícím ročníku 2017/18 ale nebudou startovat v žádné mistrovské soutěži. Prvoligové kluby mají totiž povinnost účastnit se juniorské ligy. Trojice mužstev nemá zájem vést ještě B-družstva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay | CC0 1.0

"Souvisí to s povinností prvoligových klubů zúčastnit se juniorské ligy. V Olomouci, Zlínu i Slovácku se rozhodli, že nechtějí mít vedle povinné juniorky nadále také B-tým," sdělil ČTK sekretář řídící komise pro Moravu Radek Šindelář.

Na dnešním losovacím aktivu klubů MSFL a obou moravských divizí v Olomouci tak byl do těchto soutěží zařazen pouze jeden B-tým, který má druholigová Opava. Startovat bude jako dosud v divizi E.

Díky odlivu B-týmů postoupily do MSFL nejen vítězové divizí D a E z Hodonína a Valašského Meziříčí, ale také celky, které v nich obsadily druhá místa, tedy Uherský Brod a Rýmařov.

Obě moravské divize mají letos po čtyřech nováčcích. Ve skupině D jsou jimi Ždírec nad Doubravou, Havlíčkův Brod, Strání a Tišnov, ve skupině E Bohumín, Vsetín, Šternberk a Ústí u Hranic na Přerovsku.

Bohumín, který kdysi býval účastníkem druhé ligy, se vrací do republikových soutěží po dvaceti letech. V sezoně 1997/98 sestoupil z divize E, do které se nyní vrací pod názvem FK Bospor Bohumín.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme