Olomoucký útočník Tomáš Chorý je první plzeňskou zimní posilou, opačným směrem míří Řezníček

Zatímco Sparta počítá spíše odchody, vedoucí celek ligy Viktoria Plzeň hlásí na začátku zimního přestupního období posilu. Stal se jí dvaadvacetiletý útočník Tomáš Chorý, který na západ Čech přestupuje z olomoucké Sigmy. S Viktorií Plzeň uzavřel smlouvu na 4,5 roku. Oficiálně se tak potvrdila mnohatýdenní spekulace.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Holý je hráčem Plzně

Tomáš Holý je hráčem Plzně | Foto: FC Viktoria Plzeň

Dvaadvacetiletý útočník ve čtvrtek podstoupil v Doosan Areně zátěžové testy a v pátek dopoledne jej čeká první společný trénink s novými spoluhráči.

„Tomáš prokazuje dlouhodobě skvělou výkonnost, o čemž nás přesvědčoval po celou dobu, co jsme jeho sportovní vývoj monitorovali. Patří bezesporu mezi nejlepší útočníky v domácí soutěži, což v takto mladém věku budí respekt. Těší nás, že Tomáše Chorého můžeme využít jako okamžitou posilu do našeho kádru,“ řekl k přestupu na oficiálním plzeňském webu generální manažer Adolf Šádek.

Sparta začala zimní přípravu. V týmu končí letní posily Janko, Biabiany a Mandjeck

Číst článek

„Přestup do Plzně je pro mě dalším velkým krokem v kariéře. Jsem nadšený, že o mě projevil zájem klub formátu Viktorie, který každý rok hraje o titul a účastní se evropských pohárů,“ řekla nová plzeňská akvizice.

Plzeňský klub využil výstupní klauzule ukotvené v hráčově smlouvě, přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat, i když půjde pravděpodobně částku v nižších desítkách milionů korun.

Vysoký útočník patřil v Olomouci, která je po podzimu v lize na třetím místě, mezi opory. Celkem má na kontě v nejvyšší soutěži 37 utkání a pět vstřelených branek.

Po odchodu Chorého nebude útočná řada SK Sigma Olomouc oslabena. Na hostování přichází útočník Jakub Řezníček z FC Viktoria Plzeň, který bude na Hané hostovat do konce sezony.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme