Kolář si odnesl z tvrdé srážky zlomeninu čelní dutiny. Gólman Slavie přijde o reprezentační sraz

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář utrpěl během čtvrtečního osmifinále Evropské ligy na půdě skotských Rangers zlomeninu čelní dutiny a po příletu do Prahy zamířil do Ústřední vojenské nemocnice na další vyšetření. O zranění šestadvacetiletého gólmana informoval na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, klub později upřesnil v prohlášení na webu rozsah zranění a způsob léčby.

Glasgow/Praha (Aktualizováno: 19:26 19. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžela 61. minuta utkání osmifinále Evropské ligy a Kemar Roofe ve snaze hrát míč trefil kopačkou do obličeje brankáře Slavie Koláře.

Zatímco útočník Rangers koukal na rozhodčího, který z kapsy vytáhl červenou kartu, stejná barva se objevila v obličeji a vlasech slávistického gólmana.

Brutální zákrok poslal Koláře na nosítka a předčasně ukončil jeho pobyt na hřišti ve vyhroceném zápase. Mezi tři tyče pak musel naskočit teprve osmnáctiletý Matyáš Vágner, který však i přes nízký věk dokázal udržet do konce hrací doby čisté konto.

Slávistu Kúdelu obvinili z rasismu, hráč Glasgow ho zbil. ‚Nařčení odmítám,‘ hájí se český obránce

Číst článek

V závěru zápasu navíc došlo ke slovní přestřelce mezi Ondřejem Kúdelou a domácím Glenem Kamarou, který tvrdil, že ho český obránce rasisticky urážel. Následně pak stejný hráč Kúdelu napadl v útrobách stadionu, kde ho měl zbít pěstmi.

Kolář musel do nemocnice

Doktoři museli Kolářovi sešít dvě tržné rány a brankář s deseti stehy a otřesem mozku putoval po utkání do nemocnice v Glasgowě. Lékaři odhalili zlomeninu v oblasti čelní dutiny vlevo, což kontrolní vyšetření v nemocnici ve Střešovicích po příletu do Prahy potvrdilo.

„Po domluvě s odborníkem na čelistní a obličejovou chirurgii bylo v první etapě rozhodnuto o konzervativním postupu a zadána výroba ochranné kevlarové masky. Kolář zůstává v domácím léčení, nezúčastní se nejbližšího zápasu a také následujícího reprezentačního srazu,“ uvedla Slavia na webu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme